Konya Yarı Maratonunda Gazze vurgusu

İsrail katliamı, son zamanlarda uluslararası kamuoyunda büyük tepki çekiyor. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş İsrail'i saldırıları durdurmaya çağırdı. Konya’da Uluslararası Maraton öncesi asılan afişlerle Gazze için farkındalık mesajları verildi.

Konya Yarı Maratonunda Gazze vurgusu

26 Mayıs Pazar günü yapılacak Uluslararası Konya Yarı Maratonu nedeniyle Konya’nın bazı cadde ve sokaklarında trafik kısıtlaması olacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik koşu ve halk koşusu olmak üzere 3 farklı kategoride yapılacak olan maraton, 26 Mayıs Pazar günü saat 09.00'da başlayacak.

Maraton nedeniyle Mevlana Caddesi, 26 Mayıs Pazar günü saat 07.00 ile 12.30 arasında araç trafiğine kapatılacak. Bu nedenle sürücülerin alternatif güzergâhları kullanmaları isteniyor.

KONYA’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Türkiye’den ve dünyadan yüzlerce sporcunun katılımı ile yapılacak olan Uluslararası Konya Yarı Maratonu, Konya'nın en önemli spor etkinliklerinden biri. Her yıl binlerce koşucunun katıldığı maraton, Konya'nın tanıtımına da katkı sağlıyor.

2024/02/23/konya-yari-maratonu-icin-kayitlar-basladi.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, büyük organizasyonlar ve spor altyapısıyla bir spor şehri haline gelen Konya’da, 3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu heyecanının 26 Mayıs Pazar günü yaşanacağını hatırlattı.

“BU YIL TÜM GELİRLER GAZZE’YE GÖNDERİLECEK”

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Konya Yarı Maratonu için geri sayıma geçildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Kayıt ücretlerini bu yıl da SOBE, DOSD ve Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’ne aktaracaktık fakat Gazze’de yaşananlardan dolayı bu yıl tüm gelirlerimizi Gazze’deki kardeşlerimizin ihtiyacını gidermek için kullanacağız” dedi.

konya-yari-maratonunda-gazze-vurgusu.jpg

MARATON GÜZERGÂHLARINA GAZZE AFİŞLERİ

Uluslararası yarışmacıların ve basının büyük ilgisini çekecek olan Konya Yarı Maratonu’nda bir farkındalık örneği sergileniyor. Maratonun yapılacağı güzergâhlara İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek için afişler asıldı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları nedeniyle "#STOPISRAELIGENOCIDE" hashtag'i ile de paylaşılan afişlerde Türkçe ve İngilizce şu cümlelere yer veriliyor:

“İsrail’in yaptığı soykırımı durdurun!”

“İsrail saldırıları yüzünden artık hayatta değilim.”

“İsrail Gazze’de saat başı 4 çocuk katlediyor.”

konya-yari-maratonunda-gazze-vurgusu-001.jpg

konya-yari-maratonunda-gazze-vurgusu-002.jpg

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.