Konya’da 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde Filistin'e destek yürüyüşü

Konya’da Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformları tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılan Başkan Altay, “Mazlumun yanında duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

Konya’da 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde Filistin'e destek yürüyüşü

Sivil Toplum Kuruluşları Platformları, ülke genelinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Filistin’e destek için yürüyüş düzenledi.

KONYA’DA BİNLERCE KİŞİ HÜKÜMET MEYDANI’NA YÜRÜDÜ

Konya’da da binlerce kişi, “Filistin’e Özgürlük” yürüyüşüne katıldı. Kılıçarslan Meydanı’nda başlayan yürüyüş, Hükümet Meydanı’nda son buldu. Katil İsrail’in Gazzelilere yönelik saldırıları kınandı.

konyada-10-aralik-insan-haklari-gununde-filistine-destek-yuruyusu.jpeg

Sivil Toplum Platformu Başkanvekili Av. Gürsoy Bilgin, "Konya sivil toplum kuruluşları olarak bizler İsrail mezalimine karşı kutlu Filistin direnişinin gönüllerimize nasıl inşirah getirdiğini, gözlerimizi açtığını, bu direnişin Dünya İnsan Hakları Günü, Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi gibi tüm metinlerin aslında zalimlerin zulümlerini örtme aracı olduklarını bizlere nasıl gösterdiğini sizlerle paylaşmak için bir araya geldik. Bizler, icatçılarını bağlamayan ve mazlumları cellatlarına aşık etmek için kullanılan bu metinlerin artık tarihin çöplüğüne atılmasını isteyerek, beyaz adamı sobelemek için artık aldanmayacağımızı haykırmak için, mazlum coğrafyalardaki bütün halkların 'insan olmak itibarıyla kardeş olması' çağrısında bulunmak için toplandık" dedi.

konyada-10-aralik-insan-haklari-gununde-filistine-destek-yuruyusu-001.jpg

“MAZLUMUN YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yürüyüşe Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte ilçe belediye başkanları ve Konya protokolü katıldı.

konyada-10-aralik-insan-haklari-gununde-filistine-destek-yuruyusu.jpg

Başka Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Konya STK Platformu tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen “Filistin’e Özgürlük” yürüyüşüne katıldık. Omuz omuza yürüdüğümüz tüm hemşehrilerime teşekkür ederim. Her zaman olduğu gibi mazlumun yanında olmaya ve Filistin için gücümüz yettiğince sesimizi duyurmaya devam edeceğiz.”

konyada-10-aralik-insan-haklari-gununde-filistine-destek-yuruyusu-001.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.