Konya’da 150 bin lira ödüllü yarışma! Başvuru için son günler

Konya Büyükşehir Belediyesi, toplam 150 bin TL ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor. Peki yarışma teması ne, başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte başvuru adresi ve ayrıntılar.

Konya’da 150 bin lira ödüllü yarışma! Başvuru için son günler

Konya’da 2023 Mevlana Yılı ve Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi, toplam 150 bin TL ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor.

Yarışmanın teması ise “Mevlânâ ve İnsan” olarak belirlendi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FOTOĞRAF YARIŞMASI KONUSU NE?

Sergileme ve ödüllü yarışmanın konusu şöyle duyuruldu:

“Mevlânâ büyük bir Hak aşığıdır. Aşkın efendisidir. Aşkta yok olmuştur. Bizzat aşktır. Aşkın ne olduğunu soranlara; "Benim gibi ol da bil, ister nur olsun, ister karanlık, o olmadıkça, onu tamamıyla bilemezsin." buyurur.

İnsan düşüncesine yepyeni bir mesaj veren ve İslam düşünürlerinin fikir ve sistemlerini, inanç akidelerini ruh, akıl ve sevgi üçgeni içinde sunan, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan Mevlânâ Celâleddin-i Rûmi, müstesna yüce bir varlık, ilahi bir ışık, manevi bir güneştir. Onun insan düşüncesine verdiği en büyük mesaj Aşk, Sevgi ve Birliktir.

İnsan yaratılmışların en şereflisidir düsturuyla; her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlânâ sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür. Mevleviliğin ve Mevlânâ’nın görüşlerini yansıtabilecek; Duygular, ritüeller, gösteriler, semboller, eşyalar, yapılar yarışmanın konusudur. İnsanlarda; Mevlânâ’yı ve Mevleviliği anımsatabilecek her türlü fotoğraf karesi yarışma konusuna dahil edilecektir.”

konyada-150-bin-lira-odullu-yarisma-basvuru-icin-son-gunler-001.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ FOTOĞRAF YARIŞMASI BAŞVURUSU 2023

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Vuslatının 750. Yılı anısına düzenlenen yarışmaya başvurmak isteyen fotoğrafçılar, başvurularını aşağıdaki linkten yapabilecek.

Başvuruları 17 Kasım’a kadar devam edecek yarışmanın ödül töreni ve sergisi 7-17 Aralık Şeb-i Arus Haftası’nda yapılacak.

Ayrıca detaylı bilgilere de aynı link üzerinden ulaşabilirsiniz.

KONYA MEVLANA VE İNSAN TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI BAŞVURU FORMU VE DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

konyada-150-bin-lira-odullu-yarisma-basvuru-icin-son-gunler.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.