Konya’da 150 TL’lik APP plaka ücreti davasına yeni karar! İtiraz cezayı artırdı

Konya’da APP plakasını değiştirmek için gittiği Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında kendisinden 150 lira “hizmet bedeli” alındığını belirterek şikâyetçi olan vatandaşın davasında yeni karar çıktı. İki oda personeline verilen ceza artırıldı.

Konya’da 150 TL’lik APP plaka ücreti davasına yeni karar! İtiraz cezayı artırdı

Konya'da otomobilindeki APP (standart dışı) plakanın değişimi için şoförler ve otomobilciler esnaf odasına giden Furkan Baktemur, burada kendisinden 150 lira alınması üzerine mahkemeye başvurmuş, 7 Eylül'de görülen duruşmada oda personeli sanıklar Şenay İnci K. ile Cihat K.'ya basit yargılama usulü ile 5'er ay hapis cezası ve 2 ay 15'er gün hak mahrumiyeti cezası verilmişti.

Müşteki avukatının basit yargılama usulüyle verilen ilk hükme cezanın yetersiz olduğu kanaatiyle itiraz etmesi ve karşı tarafın da itirazı üzerine dosya yeniden ele alınarak duruşmalı yargılamaya geçildi ve yeni bir hüküm kuruldu.

konyada-150-tllik-app-plaka-ucreti-davasina-yeni-karar-itiraz-cezayi-artirdi

2 KİŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Karapınar 2. Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan oda personelleri Şenay İnci K. ile Cihat K, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Müşteki Furkan Baktemur, olay günü kendisinden "hizmet bedeli" adı altında 150 lira yasal olmayan ücret tahsil edildiğini ileri sürerek, sanıklardan şikayetçi oldu.

Baktemur'un avukatı Hasan Yılmaz da "Sanıklar 'görevi kötüye kullanma' suçunu başka mağdurlara karşı da işlemiştir. Görevini kötüye kullanarak haksız menfaat elde eden sanıkların en üst sınırdan cezalandırılmasını ve cezalarının ertelenmemesini talep ederiz" ifadelerini kullandı.

Müşteki Süleyman Kaçar, sanıkların kendisinden de "hizmet bedeli" adı altında para istediğini belirterek, şikayetçi oldu.

konyada-150-tllik-app-plaka-ucreti-davasina-yeni-karar-itiraz-cezayi-artirdi

İKİ ODA PERSONELİNE 8 AY 10 GÜN HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, sanıkların üzerine atılı "görevi kötüye kullanma" suçunu zincirleme şekilde işlediği gerekçesiyle her ikisine de 8 ay 10'ar gün hapis cezası ve 4 ay 5'er gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

“VATANDAŞIN HAKKINI ARAMASI HUKUK DEVLETİNİN GEREĞİDİR”

Müşteki avukatı Hasan Yılmaz, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, basit yargılama usulüyle verilen ilk hükme cezanın yetersiz olduğu kanaatiyle itiraz ettiklerini anımsatarak, "Karşı tarafın da itirazı üzerine dosya yeniden ele alınarak duruşmalı yargılamaya geçildi ve yeni bir hüküm kuruldu. Burada mesele, vatandaşın zorunlu bir kamu hizmetinden yararlanabilmesi için mevzuatta bulunmayan bir bedeli ödemeye mecbur bırakılmasıdır. Hiçbir kamu görevlisi, hiçbir meslek kuruluşu ve hiçbir kurum kanunların üzerinde değildir. Vatandaşın hakkını araması bir suç değil, hukuk devletinin gereğidir" dedi.

konyada-150-tllik-app-plaka-ucreti-davasina-yeni-karar-itiraz-cezayi-artirdi

İlgili Haberler

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.