Altın 5984.943
BIST 11498.38
Dolar 43.0179
Euro 50.436
Sterlin 57.9135

Konya’da 18 yaşındaki genci kör eden saldırıda 1,5 ayda tahliye kararı

Konya’da 18 yaşındaki Ali Ilgın’ı muştalarla darp ederek bir gözünü kaybetmesine neden olan iki sanık, tutuklandıktan yaklaşık 1,5 ay sonra tahliye edildi. Olay sonrası yaptıkları sosyal medya paylaşımları ise tepki çekti.

Konya’da 18 yaşındaki genci kör eden saldırıda 1,5 ayda tahliye kararı

Konya’da kendilerine küfür ettiğini iddia ettikleri 18 yaşındaki Ali Ilgın’ı muştalarla öldüresiye dövdükleri ve bir gözünün görme yetisini kaybetmesine neden oldukları gerekçesiyle tutuklanan Muhammet Hanifi İriş (19) ile Emirhan Soytürk (18), yaklaşık 1,5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Olay, 11 Kasım’da Selçuklu ilçesi Parsana Mahallesi’nde meydana geldi. Sabah’ta yer alan haberdeki iddiaya göre, aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasında çıkan kavgada Ali Ilgın muştalarla darp edildi. Saldırı sonucu Ilgın’ın sağ gözünün görme yetisini tamamen kaybettiği belirlendi. Olayın ardından gözaltına alınan İriş ve Soytürk, “kasten yaralama” suçundan tutuklandı.

“ÖZÜR DİLEYECEĞİNİ SÖYLEYEREK ÇAĞIRDI”

Mağdur Ali Ilgın ifadesinde, sanıklarla eski kız arkadaşı nedeniyle tanıştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Sosyal medyadan bana küfür ettiler ama kavga etmedik. Olay günü Emirhan ile tartıştık. Özür dileyeceğini söyleyip beni çağırdı. Buluştuğumuzda önümüzü bir araç kesti. İçinden Hanifi ve R.Ö. isimli kız indi. Hanifi bana bıçak çekti. Bıçağı tekmeleyip düşürdüm. Ardından Hanifi ve Emirhan muştalarla beni darp etmeye başladı.”

konyada-18-yasindaki-genci-kor-eden-saldirida-15-ayda-tahliye-karari

SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Emirhan Soytürk ise ifadesinde, Ali Ilgın ile aralarında daha önceden husumet olduğunu, olay günü karşılaştıklarını ve Ilgın’ın kendisine küfür edip yumruk attığını, kendisinin de karşılık verdiğini söyledi. Kavganın ardından Ali ile konuşmak istediğini belirten Soytürk, Ali’nin tekrar küfür etmesi üzerine yumruk attığını, Ilgın’ın yere düştüğünü ve bu sırada Muhammet Hanifi İriş’in de araca inerek tekme ve yumruklarla saldırdığını ileri sürdü.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI TEPKİ ÇEKTİ

Saldırının ardından Muhammet Hanifi İriş ve Emirhan Soytürk’ün sosyal medyada paylaştıkları video ortaya çıktı. Videoda eğlenceli tavırlar sergileyen ikilinin, üzerlerindeki kıyafetlerde ve ellerinde Ali Ilgın’a ait kan izlerinin bulunması büyük tepki çekti.

İriş’in 19 Aralık’ta, Soytürk’ün ise 24 Aralık’ta tahliye edildiği öğrenildi. Tahliyelerin ardından bir araya gelerek fotoğraf paylaşan ikilinin,

“Birimiz erken çıktı birimiz geç ama aynı suç aynı kader, dışarısı şimdi şahidimiz” ifadelerini kullanması tepkiye neden oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.