Konya’da 2 hırsızlık şüphelisi ev sahibine suçüstü yakalandı

Konya’da iki hırsızlık şüphelisi dil düşürme yöntemiyle bir eve girdi. Ev sahibinin erken gelmesiyle şüpheliler suçüstü yakalandı. Derya P. ve S.P, polis ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerin farklı illerde de birçok hırsızlık yaptığı ortaya çıktı.

Konya’da 2 hırsızlık şüphelisi ev sahibine suçüstü yakalandı

Hırsızlık, Konya’nın Karatay ilçesi Keykubat Mahallesi Lali Sokak'ta bulunan bir evde yaşandı.

EV SAHİBİNE YAKALANDILAR

İddiaya göre; bir apartmandaki zillere basarak kendilerini paket ve su servisi olarak tanıtan iki şüpheli, kimsenin olmadığını belirledikleri eve dil düşürme yöntemiyle girdi. Bir süre sonra şüpheliler, erken gelen ev sahibine suçüstü yakalandı.

POLİS EKİPLERİNE TESLİM ETTİ

Ev sahibi polis ekiplerini arayarak durumu bildirdi. Kısa sürede gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, Derya P. ve S.P. isimli iki kadın şüpheliyi gözaltına alındı.

BİRÇOK İLDE HIRSIZLIK YAPMIŞLAR

Gözaltına alınan iki şüphelinin Konya’ya şehir dışından geldikleri ve aynı yöntem ile birçok ilde kendilerini hırsızlık olaylarına karıştıkları belirlendi.

TOPLAM 94 SUÇ KAYDI VAR

Derya P. ve S.P’nin hırsızlık ve diğer suçlardan toplam 94 suç kaydının olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerin ardından Derya P. adliyeye sevk edilirken, S.P. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

 

 

“DİL DÜŞÜRME YÖNTEMİ NEDİR, NASIL ÖNLEM ALINIR?”

Dil düşürme yöntemiyle kilitli olmayan kapılar aparatlar yardımıyla açılabiliyor. Kısa süreli evden veya iş yerinden ayrılmak gerekse dahi kapıların kilitlenmesi dil düşürme yöntemini etkisiz hale getiriyor. Ayrıca hırsızlar apartmanların girişine gelerek zillere basıyor, cevap veren apartman sakinlerine kendilerini paket servis, kiralık ev bakmaya gelen müşteri gibi tanıtarak giriş kapısını açtırıyor. İçeriye giren hırsızlar tüm dairelerin zillerine basıyor içeride kimsenin olmadığı anlaşılan daireler hırsızların direkt hedefi haline geliyor.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.