Konya’da 2 kişi vurulup polise de ateş açılmıştı! Azmettirici, yaralı kızın en yakını çıktı

Konya'da geçtiğimiz Cumartesi günü bir tostçuda oturan 14 yaşındaki kız, başka bir kız tarafından tabancayla vurulmuştu. Kaçarken polise de ateş açan saldırganı, yaralı kızın babasının azmettirdiği ortaya çıktı. Zanlılar düzenlenen operasyonla yakalandı.

Konya’da 2 kişi vurulup polise de ateş açılmıştı! Azmettirici, yaralı kızın en yakını çıktı

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Ferhuniye Mahallesinde bulunan bir tostçuda yaşanan olayda; iş yerinde oturan 14 yaşındaki M.E. isimli kız, başka bir kızın silahlı saldırısına uğramıştı.

Şüpheli kız, M.E.'yi bacağından yaraladıktan sonra kaçmaya çalışırken, silah seslerini duyarak olay yerine gelen yakındaki trafik polislerine de ateş açmış, bu sırada camiye giden 72 yaşındaki M.Ö. de ayağından yaralanmıştı.

Şüpheli, Nalçacı Caddesi üzerindeki plakasının sahte olduğu anlaşılan bir hafif ticari araçta bekleyen kişiyle olay yerinden kaçıp izini kaybettirmişti.

ESKİ EŞİ TEHDİT EDİYORMUŞ

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar sırasında yaralı M.E’nin annesi, eski eşi A.E’nin kendisi ve kızını sürekli ölüm tehdit ettiğini, o nedenle uzaklaştırma kararı aldırdıklarını, kızını eski eşinin azmettirdiği birinin vurduğunu söyledi. Bunun üzerine A.E’nin merkez Meram İlçesi Karahüyük Mahallesi Seymen Sokak’taki evine operasyon düzenlendi.

EKİPLERİ GÖRÜNCE KAÇMAYA ÇALIŞTI

Polis ekiplerini gören 34 yaşındaki H.Ç, evin arkasından çıkıp boş tarlaya doğru kaçmaya başladı. H.Ç, kısa süre içinde ekiplerce yakalandı. Yapılan üst aramasında, silahlı saldırı sonrası olay yerinden kaçan ve üzerinde sahte plaka takılı olan araç ile aynı model araba anahtarı bulundu. Ayrıca H.Ç’nin, poliste çeşitli suçlardan 16 kaydı olduğu ve özel belgede sahtecilik suçundan arandığı belirlendi.

konyada-2-kisi-vurulup-polise-de-ates-acilmisti-azmettirici-yarali-kizin-en-yakini-cikti-002.jpeg

TETİĞİ ÇEKEN KIZI DEPOYA SAKLAMIŞLAR

Eve yapılan baskında, yaralı 14 yaşındaki kızın babası olan ve çeşitli suçlardan 36 suç kaydı bulunan A.E. de yakalandı. Saldırıyı düzenleyen kız 24 yaşındaki A.B. ise evin depo kısmında eşyaların altına saklanmış üzeri masa örtüleriyle gizlenmiş şekilde bulundu. A.B’nin de poliste 15 suç kaydı çıktı.

konyada-2-kisi-vurulup-polise-de-ates-acilmisti-azmettirici-yarali-kizin-en-yakini-cikti.jpeg

SALDIRI PLANLI YAPILMIŞ

Yapılan araştırmalar sonunda, olaydan bir gün önce baba A.E’nin silahlı saldırı düzenlenen iş yerinin fotoğraflarını çektirdiği, iş yerinin açılış kapanış saatini takip ettirdiği, yaralı olan kızını daha önce zorla alıkoyduğu ve darp ettiği, ayrıca son günlerde takip ettirdiği belirlendi.

konyada-2-kisi-vurulup-polise-de-ates-acilmisti-azmettirici-yarali-kizin-en-yakini-cikti-001.jpeg

İFADESİNDE HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Olayın akşamı da 3 zanlı da polisin başarılı operasyonuyla yakalanırken, 14 yaşındaki M.E.’yi silahla yaralayan A.B, Cinayet Büro Amirliğinde alınan ifadesinde, vurulan kızın babası olan A.E.’nin azmettirici olduğunu, H.Ç. isimli şüphelinin ise kendisine yardım ettiğini söyledi. A.B’nin, olay günü tanınmamak için kılık değiştirdiği de güvenlik kameralarınca tespit edildi.

konyada-2-kisi-vurulup-polise-de-ates-acilmisti-azmettirici-yarali-kizin-en-yakini-cikti-003.jpeg

konyada-2-kisi-vurulup-polise-de-ates-acilmisti-azmettirici-yarali-kizin-en-yakini-cikti-004.jpeg

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Silahı kullanan A.B, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Azmettirici olduğu öne sürülen yaralı kızın öz babası A.E. ile onlara yardım eden H.Ç. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.