Konya’da 20 yükümlü camileri temizledi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Müftülüğü işbirliğiyle anlamlı bir projeye imza atıldı. 20 yükümlü, Ramazan öncesi Konya’daki 25 camide temizlik, bakım ve onarım çalışması yaptı. Cami görevlileri hepsine Kuran-ı Kerim hediye etti.

Konya’da 20 yükümlü camileri temizledi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, “Huzurun Adresi Camilerimiz” adlı proje kapsamında, kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüklerini yerine getiren yükümlüler ile Konya kent merkezindeki 25 camide temizlik, bakım ve onarım çalışması yaptı.

Proje kapsamında, Konya Sultan Selim Camiinde temizlik ve bakım çalışması yapan 20 yükümlüyü, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ve Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ziyaret etti.

HEPSİNE KURAN-I KERİM HEDİYE EDİLDİ

Çalışma sonunda cami görevlileri tarafından yükümlülere çay ikram edildi, dini hususlarda milli ve manevi duygularının pekiştirilmesi ve manevi değerlere sahip çıkmaları amacıyla bilgilendirme yapıldı ve hepsine birer Kuran-ı Kerim hediye edildi.

konyada-20-yukumlu-camileri-temizledi.jpeg

Başsavcı Halil İnal, çalışmaya katkı verenlere teşekkür ederek, “Camilerin temizlik ve bakım çalışmalarının yerine getirilmesi, yükümlülere manevi rehberlik yapılması, toplumsal ve ahlaki değerlere saygılı olunması, sorumluluk duygularının geliştirilmesi ve suçtan uzak durulması hususunda önemli bir kazanım sağlanmıştır.” dedi.

konyada-20-yukumlu-camileri-temizledi-001.jpeg

Konya Müftüsü Öge de bu tür çalışmaların ruhun arınmasında büyük önem taşıdığını ifade etti. Öge, daha sonra yükümlülerle manevi konularda kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

konyada-20-yukumlu-camileri-temizledi-002.jpeg

Proje kapsamında camilerde temizlik ve bakım çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

konyada-20-yukumlu-camileri-temizledi-003.jpeg

konyada-20-yukumlu-camileri-temizledi-004.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.