Konya’da 3 kurşunla karısını öldüren sanık için iyi hal indirimi istendi

Konya’da geçtiğimiz Nisan ayında çocuğunun gözü önünde boşanma aşamasındaki karısı Ebru Gürpe’yi öldüren sanık hakim karşısına çıktı. Mahkeme tanık çocuğu dinledi, savcı ise iyi hal indirimi istedi.

Konya’da 3 kurşunla karısını öldüren sanık için iyi hal indirimi istendi

Konya’nın merkez Karatay ilçesi Sarıyakup Mahallesi Küçük Kumköprü Caddesi'nde 4 Nisan’da yaşanan olayda, iddiaya göre; Antalya'da bir turizm firmasında şoför olarak çalışan Yılmaz Gürpe (33), bir süre önce memleketi Konya'ya gelmiş, Gürpe, ayrı yaşadığı boşanma aşamasındaki eşi Ebru Gürpe'ye çocuğunun gözü önünde sokak ortasında tabancayla ateş etmişti.

Ebru Gürpe (33) kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesinde hayatını kaybederken, Yılmaz Gürpe ise annesinin yanındaki çocuğunu otomobile bindirip hızla olay yerinden kaçmıştı. Poliste farklı suçlardan kaydı bulunan Yılmaz Gürpe, saklandığı Topraklık Caddesi'ndeki evde suç aleti tabancayla birlikte yakalanmış tutuklanmıştı.

2023/04/05/konyadaki-ofkeli-koca-dehsetine-iliskin-bassavcilik-aciklama-yapti.jpg

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Yılmaz Gürpe Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanığın avukatı, çocukları ve tanıklar katıldı. Tutuklu sanık Yılmaz Gürpe, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya dahil oldu.

“3 EL ATEŞ ETTİ”

Mahkeme heyeti sanığın çocuklarını dinledi. Tanık E.Y. sanığın kadına tabancayla 3 el ateş ettiğini gördüğünü söyledi.

2023/04/05/konyadaki-ofkeli-koca-dehsetine-iliskin-bassavcilik-aciklama-yapti-002.jpg

İYİ HAL İNDİRİMİ İSTENDİ

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın tutukluluk halinin devamını ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını, haksız tahrik ve duruşmadaki iyi hal indirim hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Duruşma eksik hususların giderilmesi için ertelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.