Konya’da 3 yaşındaki çocuğa anaokulunda yaşıtı saldırdı

Konya’daki bir anaokulunda 3 yaşındaki çocuk, uyurken yaşıtı olan başka bir çocuğun saldırısına uğradı. Hem yüzünden hem kulağından yaralanan çocuk hastaneye kaldırıldı. Aile okuldan da diğer çocuğun ailesinden de şikayetçi oldu.

Konya’da 3 yaşındaki çocuğa anaokulunda yaşıtı saldırdı

Olay, geçtiğimiz Nisan ayında Konya’daki bir anaokulunda yaşandı. 3 yaşındaki erkek çocuk uyku odasında uyuduğu sırada yaşıtı olan bir çocuğun saldırısına uğradı.

Odadaki diğer öğrenciler çocuğun çığlıklarına uyandı, görevliler hemen odaya koştu. Yüzü kan içinde kalan çocuk hemen hastaneye götürüldü.

konyada-3-yasindaki-cocuga-anaokulunda-yasiti-saldirdi.jpg

Hastanedeki tedavisi tamamlanan çocuk taburcu edildi, ancak psikolojik destek almaya devam ettiği öğrenildi.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

Yaralı çocuğun ailesi anaokulundan da diğer çocuğun ailesinden de şikayetçi oldu, ayrıca kurumun denetlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığına başvurdu.

konyada-3-yasindaki-cocuga-anaokulunda-yasiti-saldirdi.jpeg

“BU TÜR OLAYLARDA ENFEKSİYONLA MÜCADELE ESASTIR”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nedim Savacı, yaptığı açıklamada, ısırma vakalarında en önemli konunun enfeksiyon olduğunu söyledi.

konyada-3-yasindaki-cocuga-anaokulunda-yasiti-saldirdi-001.jpeg

Savacı, “Bu tür durumlarda dikiş atılmaz, enfeksiyon kontrolü için antibiyotik türü ilaçlar kullanılır. Her türlü mikrop ağızda bulunabilir. İster hayvan ısırığı olsun ister insan ısırığı olsun enfeksiyonla mücadele esastır. İyi bir bakımla 15 gün süre içinde düzelir, iz de kalmaz. Bu süre çocuklarda daha kısadır.” dedi.

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum