Konya’da 378 siteye erişim engellendi

Konya İl Jandarma Komutanlığı sanal devriye ekiplerince internette suç unsuru içeren paylaşım yaptığı tespit edilen 378 siteye erişim engellendi. 732 köy ve mahallede ise “Tarım Aleti ve Sosyal Medya Dolandırıcılığı” konularında bilgilendirme yapıldı.

Konya’da 378 siteye erişim engellendi

Konya İl Jandarma Komutanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde suç ve suçlulukla mücadele etmek amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülüyor.

29 Ocak - 4 Şubat tarihlerinde açık kaynak araştırma faaliyetleri kapsamında (1992) sosyal medya/URL adresi incelendi.

254 yasadışı bahis sitesi, 113 müstehcen içerikli paylaşım, 1 dezenformasyon içerikli paylaşım yapan hesap, 1 oltalama (Phishing) dolandırıcılık içerikli paylaşım yapan toplam 369 site ve hesap Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na iletilerek erişim engeli sağlandı.

konyada-378-siteye-erisim-engellendi.jpeg

Ayrıca; 7 nitelikli dolandırıcılık suçunu bilişim sistemlerini kullanarak işlemek, 1 terör örgütü propagandası yapmak, 1 dezenformasyon, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, bilgi güvenliğini İhlal olmak üzere toplam 9 AKAR (Açık Kaynak Araştırma Raporu) tanzim edilerek, ilgili Cumhuriyet Savcılıkları ve kolluk birimlerine gönderildi.

732 KÖY VE MAHALLEDE BİLGİLENDİRME YAPILDI

22-30 Ocak tarihlerinde ise Konya İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlıkları ekipleri ile birlikte müşterek olarak 732 köy ve mahallede yaşayan vatandaşlara “Tarım Aleti ve Sosyal Medya Dolandırıcılığı” konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri yapıldı. Vatandaşların görebileceği kahvehane, muhtarlık ve köy odalarına afişler asıldı.

konyada-378-siteye-erisim-engellendi-001.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.