Altın 5771.175
BIST 11002.02
Dolar 42.5057
Euro 49.561
Sterlin 56.7338

Konya’da 40 günde büyük temizlik

Konya’da 40 gün süren asayiş uygulamalarında 213 binden fazla kişi sorgulandı, 253 aranan şahıs yakalandı. Silah, uyuşturucu ve kaçak ürünler ele geçirilirken, halkın huzuru için denetimlerin kararlılıkla süreceği vurgulandı.

Konya’da 40 günde büyük temizlik

Konya’da İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz – 25 Ağustos 2025 tarihleri arasında merkez ilçelerde gerçekleştirdiği geniş çaplı asayiş uygulamalarıyla suç ve suçlulara göz açtırmadı.

Yaklaşık 40 günlük süreçte 213 bin 583 şahıs sorgulandı. Yapılan kontrollerde 253 aranan şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilirken, 269 yoklama kaçağına da gerekli tebligatlar yapıldı. Öte yandan, yabancı uyruklu 8 bin 603 kişi sorgulandı ve yasa dışı durumda olduğu tespit edilen 39 kişi Göç İdaresi’ne teslim edildi.

konyada-40-gunde-buyuk-temizlik.jpeg

KONYA EMNİYETİ TRAFİKTE KUŞ UÇURTMADI

Trafik denetimleri de uygulamaların önemli bir bölümünü oluşturdu. Bu kapsamda 43 bin 26 araç kontrol edildi. Aralarında hacizli ve çalıntı olanların da bulunduğu çok sayıda araç ve motosiklet trafikten men edilerek otoparka çekildi. Ekipler ayrıca 10 binden fazla park ve okul çevresinde uygulama yaparak öğrencilerin ve vatandaşların güvenliğini sağladı.

konyada-40-gunde-buyuk-temizlik-002.jpeg

ÇOK SAYIDA SUÇ ALETİ ELE GEÇİRİLDİ

Denetimlerde çok sayıda suç unsuru da ele geçirildi. Polis ekipleri 29 ruhsatsız tabanca, 45 av tüfeği, 48 kurusıkı tabanca, 844 kesici-delici alet ile 509 mermiye el koydu. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında ise 8 gümrük kaçağı cep telefonu ve 128 paket sigara ele geçirildi.

konyada-40-gunde-buyuk-temizlik-001.jpeg

ZEHİR TACİRLERİ DE POLİSTEN KAÇAMADI

Uyuşturucu operasyonlarında da dikkat çeken miktarlara ulaşıldı. Çalışmalarda 4 bin 520 adet uyuşturucu hap, bin 307 gram sentetik kannabinoid, 69 gram metamfetamin, 43 gram esrar maddesi, 27 adet peçeteye emdirilmiş uyuşturucu madde, 21 gram ADB-Butinica, 7.3 gram eroin maddesi ele geçirildi.

konyada-40-gunde-buyuk-temizlik-003.jpeg

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK!

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, halkın huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini, denetimlerin aralıksız devam edeceğini açıkladı.

konyada-40-gunde-buyuk-temizlik-004.jpeg

konyada-40-gunde-buyuk-temizlik-005.jpeg

konyada-40-gunde-buyuk-temizlik-006.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.