Konya’da 5 gencin öldüğü kazada şok detay

Konya'da geçtiğimiz gün yaşanan ve 5 gencin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin şok bir detay ortaya çıktı. Kullandığı araçtaki 5 arkadaşı ölen sürücü Dilara Çoban’ın ehliyetinin olmadığı belirlendi.

Konya’da 5 gencin öldüğü kazada şok detay

Konya Beyşehir yolundaki acı kazada şok eden bir detay ortaya çıktı. 5 kişinin öldüğü aracı kullanan sürücü Dilara Çoban’ın ehliyetinin olmadığı belirlendi.

Konya-Beyşehir karayolunun 55'inci kilometresinde Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen korkunç kazada, Dilara Çoban (19) idaresindeki 06 BCA 401 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek Beyşehir istikametine gitmekte olan Koray Anık (44) idaresindeki 35 BDP 313 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada Çoban'ın kullandığı otomobildeki arkadaşları Muammer Tan (22), Veli Büyükaydın (21), Sait Belgemen (22), Şevval Karabulut (15) ve Ayşenur Boncuk (17) olay yerinde hayatını kaybetti. Çoban ile aynı araçtaki Nisanur Karabulut (17), diğer aracın sürücü Koray Anık ve kızı Ela Ceylin Anık (17) yaralandı.

DİLARA EHLİYETSİZ ÇIKTI

Kaza sonrası yeni detaylar ortaya çıktı. Sabah’ta yer alan haberdeki iddiaya göre; Konya kent merkezinde oturan arkadaş grubunun hafta sonu tatilinde Beyşehir ilçesinde bulunun Karaburun plajına gittikleri, akşam da tekrar evlerine doğru yola çıktıkları öğrenildi.

konyada-5-gencin-oldugu-kazada-sok-detay-002.jpg

Soruşturmayı yürüten ekipler tarafından yapılan incelemelerde Dilara Çoban'ın kullandığı otomobilin Muammer Tan adına kayıtlı olduğu, Çoban'ın da ehliyetinin olmadığını belirlendi.

konyada-5-gencin-oldugu-kazada-sok-detay.jpg

Ayrıca kazada ölen arkadaşların emniyet kemerlerinin de arkadan takılı olduğu, sadece yaralıların kemerlerinin takılı olduğu ileri sürüldü. Dilara Çoban'ın Karayolları Trafik Kanunu'na göre 'şerit izleme ve değiştirme' maddesini ihlal ettiği ve bu nedenle kusurlu olduğu belirtildi.

konyada-5-gencin-oldugu-kazada-sok-detay-001.jpg

HEPSİ TOPRAĞA VERİLDİ

Cenazeler otopsi işlemlerinin ardından ailelere teslim edildi. Şevval Karabulut ve Sait Belgemen'in cenazesi öğle namazı, Ayşe Boncuk’un cenazesi de ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Araplar Mezarlığına, Veli Büyükaydın'ın cenazesi Üçler Mezarlığında, Muammer Tan'ın cenazesi Yediler Mezarlığında toprağa verilmişti.

konyada-5-gencin-oldugu-kazada-sok-detay-003.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.