Konya’da 6. Akıl ve Zekâ Oyunları turnuvası başladı
Konya’nın Karapınar ilçesinde geleneksel hale gelen Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası’nın 6’ncısı, Belediye Başkanı İbrahim Önal, İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hulusi Sonkaya’nın turnuva başlangıç zilini çalmasıyla başladı.
İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin zihinsel becerilerini geliştirmek ve stratejik düşünme yetilerini artırmak amacıyla düzenlenen turnuva, ilçedeki öğrenciler arasında büyük bir heyecan yarattı.
BAŞKAN ÖNAL: "ZİHİNSEL GELİŞİMİ DESTEKLEYEN PROJELERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"
Turnuvanın açılışında konuşan Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal, akıl ve zekâ oyunlarının çocukların analitik düşünme becerilerini geliştirdiğini, problem çözme yeteneklerini artırdığını ve stratejik düşünmeyi teşvik ettiğini vurguladı.
Başkan Önal, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
"Karakınar Belediyesi olarak, gençlerimizin zihinsel gelişimini destekleyecek her türlü projeye büyük önem veriyoruz. Bu turnuva, öğrencilerimize sadece rekabet etme şansı değil, aynı zamanda disiplinli düşünmeyi, sabırlı olmayı ve yaratıcı çözümler üretmeyi öğreten bir platform sunuyor. Eğitimde kaliteyi artırmak ve çocuklarımızı geleceğe daha donanımlı bireyler olarak hazırlamak adına bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."
Turnuvanın, öğrencilerin dikkat, konsantrasyon ve problem çözme becerilerini geliştirmeye önemli katkılar sunması bekleniyor. Heyecan dolu organizasyon, farklı kategorilerde devam edecek yarışmalarla öğrencilerin yeteneklerini ortaya koymalarına imkân sağlayacak.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.