Konya’da 680 gramlık prematüre bebeğe kalp operasyonu

Konya’da Dönay ve Ramazan Deveci çiftinin, 2 buçuk ay önce 25 haftalık ve 680 gram ağırlığında olan bebekleri dünyaya geldi. Kalbindeki iki atardamar arasında açıklık bulunan prematüre bebek, yapılan ameliyatla hayata tutundu.

Konya’da 680 gramlık prematüre bebeğe kalp operasyonu

Konya’da 680 gram ağırlığında dünyaya gelen promatüre bebeğin kalbindeki iki atardamar arasındaki açıklık doğumdan sonra kapanmadığı belirlendi. Kalp yetmezliğinin de gelişmeye başladığı bebek ameliyatla sağlığına kavuştu.

680 GRAM AĞIRLIĞINDA DÜNYAYA GELDİ

Dönay ve Ramazan Deveci çiftinin bebekleri, 2 ay önce 25 haftalık ve 680 gram ağırlığında prematüre olarak dünyaya geldi.

Yapılan kontrollerde, kalpten çıkan 2 büyük atardamarın (aort ile akciğer atardamarı) arasındaki açıklığın doğumdan sonra kapanması gereken sürede kapanmadığı belirlendi.

Bunun üzerine Deveci çifti, bebeği Konya Şehir Hastanesi Çocuk Kalp Merkezi'ne götürdü.

KALP YETMEZLİĞİ OLUŞTU

Kalp yetmezliğinin de gelişmeye başladığı bebek hemen ameliyata alındı. Kalp Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Murat Şimşek ve ekibi tarafından ameliyat edilen Deveci bebek yeniden hayata tutundu.

Prematüre bebeklerde bu tür rahatsızların ortaya çıkabildiğini belirten Op. Dr. Murat Şimşek, "Erken doğumla prematüre olarak dünyaya gelen bebeği Hiperdinamik Patent Ductus Arteriosus tanısıyla ameliyat ettik. Kalp yetmezliği de gelişmişti. Bu tür erken doğumlarda görülebilecek bir durumdu. Ameliyat başarılı geçti ve şu an tedavisi sürüyor. Şuan sağlık durumu iyi, takibini yapıyoruz" dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.