Konya’da 70 bin metrekareye pazar kurulacak! Diğerlerinden çok farklı
Konya’nın Karapınar ilçesinde yapımı süren Yöresel Pazar Projesi, hem üreticilere kazanç kapısı olacak hem de sosyal yaşam alanı olarak hizmet verecek. Proje kapsamında yeşil alanlar ve modern donatılar dikkat çekiyor.
Konya’nın Karapınar ilçesinde yapımı devam eden Yöresel Pazar Projesi, bölgenin ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlamaya hazırlanıyor. Kumsivri mevkiinde kurulacak pazar alanının, ilçenin yöresel ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırması hedefleniyor.
70 BİN METREKARELİK ALANDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal, proje çalışmalarına yaklaşık bir yıl önce başlandığını belirterek, 70 bin metrekarelik alanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan tahsis edildiğini ifade etti. Bölgede zemin etüt ve dolgu çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğü bildirildi.
YEŞİL VE MODERN YAŞAM ALANI OLUŞTURULACAK
Proje kapsamında 5 bin ağaç ve 15 bin bitki dikilerek çevre dostu bir alan oluşturulacak. Yalnızca pazar yeri olarak değil, aynı zamanda sosyal yaşam merkezi olarak planlanan projede yürüyüş yolları, bisiklet parkurları, çocuk oyun alanları ve oturma alanları yer alacak.

ÜRETİCİYE DESTEK, VATANDAŞA GÜVENLİ ALIŞVERİŞ
Başkan Önal, projenin üreticiler için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Burası üreticimizin emeğini kazanca dönüştüreceği, vatandaşlarımızın ise güvenle alışveriş yapacağı bir merkez olacak” dedi.
KARAPINAR’IN CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Ekonomik ve sosyal hayatı bir arada sunacak proje, ilçenin kültürel değerlerinin tanıtımına da katkı sağlayacak. Yetkililer, çalışmalar tamamlandığında Kumsivri’de kurulacak yöresel pazarın Karapınar’ın önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelmesini hedefliyor.










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.