Konya'da 800 yıllık tarihin gölgesinde anlamlı tören! Kurtulmuş da izledi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Konya'da cuma namazını Alaaddin Camisi'nde kıldı. Kurtulmuş, namazın ardından Selçuklu Sultanları Türbesi'nde gerçekleştirilen Saygı Nöbeti değişimini izleyerek dua etti.

Konya'da 800 yıllık tarihin gölgesinde anlamlı tören! Kurtulmuş da izledi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Konya'da, Selçuklu tarihini yaşatan anlamlı bir törene katıldı.

Kurtulmuş, cuma namazını tarihi Alaaddin Camisi'nde kıldıktan sonra caminin avlusunda bulunan Selçuklu Sultanları Türbesi'ne geçti.

SULTANLAR TÜRBESİ'NDE SAYGI NÖBETİNİ İZLEDİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Konya protokolü ve vatandaşlarla birlikte Sultanlar Türbesi Saygı Nöbeti değişimini izledi. Tarihi kıyafetler ve döneme uygun teçhizatla gerçekleştirilen nöbet değişiminin ardından Kurtulmuş, türbede dua ederek alandan ayrıldı.

konyada-800-yillik-tarihin-golgesinde-anlamli-toren-kurtulmus-da-izledi

2020 YILINDAN BU YANA DEVAM EDİYOR

Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapan Konya'da, yaklaşık 800 yıllık geçmişe sahip Alaaddin Camisi'nin avlusunda bulunan Sultanlar Türbesi'nde 2020 yılından bu yana her cuma günü saygı nöbeti gerçekleştiriliyor. Selçuklu mirasını yaşatmak amacıyla düzenlenen törende, jandarma personeli dönemin aslına uygun kıyafet ve teçhizatla görev yapıyor.

FERMAN OKUNUYOR, SANCAK AÇILIYOR

Cuma namazının ardından gerçekleştirilen törende jandarma personeli tarafından nöbet değişimi yapılıyor. Nöbet değişiminin ardından ferman okunarak sancak açılıyor. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla tören tamamlanıyor.

Konya'nın Selçuklu geçmişini yaşatan saygı nöbeti, her hafta tarihi Alaaddin Camisi'nin avlusunda gerçekleştirilmeye devam ediyor.

İlgili Haberler

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.