Konya’da AFAD ekipleri, yaylada mahsur kalan 3 genç için seferber oldu

Konya ve bölgesinde etkili olan kar yağışı, bazı bölgelerde yolları kapattı. Ahırlı ilçesinde de 3 kişi yaylada mahsur kaldı. 3 genç, AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Konya’da AFAD ekipleri, yaylada mahsur kalan 3 genç için seferber oldu

Konya'da pazar günü öğle saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezine gelen bir ihbarda, Mehmet Ali Şen (21), Oğuzhan Boz (20) ve Sinan Kara’nın (21), Ahırlı ilçesi Sülek Yaylası’nda mahsur kaldığı belirtildi.

İhbarla bölgeye jandarma ve belediye ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler, yoğun kar yağışı yolları kapattığı için 3 gencin bulunduğu bölgeye ulaşamadı.

AFAD EKİPLERİNDEN YARDIM İSTENDİ

Şen, Boz ve Kara’nın yakınları, Konya – Antalya kara yolundaki Zirve Dinlenme Tesislerine kadar gelip, AFAD ekiplerinden yardım istedi.  

AFAD, bir arama - kurtarma aracı, 1 8X8 paletli amfibik aracı ve 3 arama kurtarma teknisyeninden oluşan ekibini bölgeye gönderdi.

KARA YOLUNA 24 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDULAR

AFAD ekipleri, Mehmet Ali Şen, Oğuzhan Boz ve Sinan Kara’ya, yakınlarının beklediği kara yoluna 24 kilometre uzaklıktaki Sülek Yaylasında sağ olarak ulaştı.

konyada-afad-ekipleri-yaylada-mahsur-kalan-3-genc-icin-seferber-oldu.jpeg

Mahsur kalan Şen, Boz ve Kara, kurtarma ekiplerince bulundukları alandan çıkartılarak tesislerle bekleyen yakınlarına teslim edildi.

konyada-afad-ekipleri-yaylada-mahsur-kalan-3-genc-icin-seferber-oldu-001.jpeg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.