Konya'da afet ve acil durum toplanma alanları nereler?

Türkiye güne depremle uyandı. Konya’da da hissedilen depremlerin ardından yaşanacak muhtemel afetlerde toplanma alanları merak ediliyor. İşte Konya’nın 31 ilçesindeki toplanma alanlarının tam listesi.

Konya'da afet ve acil durum toplanma alanları nereler?

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz’de, bugün de Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler, Konya’da da hissedildi. Bazı ilçelerde vatandaşlar sokağa çıktı.

Konya'da yaşanacak muhtemel afetlerde, afetzedelerin toplanacağı park, bahçe ve korunaklı alanlar bulunuyor. Konya'da toplamda 125 toplanma alanı bulunuyor. İlçeler arasında en az toplanma alanının bulunduğu ilçe Yalıhüyük, en çok toplanma alanının bulunduğu yer ise Selçuklu.

KONYA MERAM AFET VE ACİL DURUM TOPLANMA YERLERİ

Meram’da bilinen toplanma alanları şu şekilde;

Meram Şehit Erol Olçok Parkı, Meram Evliya Çelebi Parkı, Meram Gödene Parkı, Meram Berlika Parkı, Meram Karaaslan Hadimi Parkı, Meram Tavusbaba Parkı, Meram Dutlu Kültür Parkı (Millet Parkı)

KONYA KARATAY AFET VE ACİL DURUM TOPLANMA ALANLARI

Karatay ilçesi toplanma alanları;

Karatay Aşkar Höyüğü Parkı, Karatay Şekerciler Parkı, Karatay Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Karatay Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi, Karatay Adalet Parkı, Karatay Mevlana Kültür Merkezi, Karatay Olimpiyat Parkı, Karatay Şehir Parkı.

KONYA SELÇUKLU AFET VE ACİL DURUM TOPLANMA ALANLARI

Konya’nın Selçuklu ilçesinde olası afet ve acil durum anlarında toplanma alanları şu şekilde;

Selçuklu Kardelen Parkı, Selçuklu Salı Pazarı, Selçuklu M.T.A Parkı, Selçuklu Japon Parkı, Selçuklu Yazır Mahalle Parkı, Selçuklu Sancaktepe Parkı, Selçuklu Eski Sanayi Parkı, Selçuklu Saray Bosna Parkı, Selçuklu Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi ve Parkı, Selçuklu Kalehan Parkı /Ecdat, Selçuklu Kanyon Parkı, Selçuklu Kültürpark, Selçuklu Selahaddin Eyyubi Parkı, Selçuklu Kelebekler Vadisi, Selçuklu Türk Yıldızları Parkı ve Büyükşehir Stadyumu.

Ahırlı'da 2 okul toplanma alanı olarak belirlendi. Ahırlı Şehit Samet Bütün Ortaokulu ve Ahırlı-Akkise Akkise Atatürk İlkokulu ilçenin toplanma alanı. Yine Akören'de Akören Arif Bilge Spor Tesisleri ve Akören Şht. Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Tarlacı Parkı ve Spor Sahası toplanma alanı olarak biliniyor.

Merkez ilçelerin dışında en çok toplanma alanının belirlendiği ilçeler arasında Akşehir de yer alıyor. Akşehir'in toplanma alanları ise şöyle;

Akşehir Atatürk Parkı, Akşehir Belediye Parkı, Akşehir Nasreddin Hoca Gülmece Parkı, Akşehir Stadyum, Akşehir Pazar Alanı, Akşehir Hıdırlık Parkı, Açıkhava Tiyatrosu ve Komek Kurs Merkezi ve Akşehir Akşehir Spor Kompleksi.

konyada-afet-ve-acil-durum-toplanma-alanlari-nereler.jpg

Altınekin'de 3 toplanma alanı bulunuyor. Altınekin Altınekin Toki Parkı, Altınekin Kale Hüyüğü Parkı ve Altınekin Stadyum ve Kapalı Spor Salonu olası bir afete karşı afetzedeler tarafından kullanılacak alanlar olarak belirlendi.

Bulunduğunuz ilçedeki afet ve acil durum toplanma alanlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

AFET VE ACİL DURUM TOPLANMA ALANLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazar / Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum