Konya’da alan taraması yapılacak, okula gitmeyen öğrenciler tespit edilecek

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 5 yaş grubunda okul öncesi dönemindeki çocukların okullaşma oranlarının arttırılması amacıyla toplantı gerçekleştirdi. Alan taraması ile okula gitmeyen öğrenciler tespit edilip, aileler ile görüşülecek.

Konya’da alan taraması yapılacak, okula gitmeyen öğrenciler tespit edilecek

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 5 yaş grubunda yer alan okul öncesi dönemindeki çocukların okullaşma oranlarının artırılması amacıyla, ilçe milli eğitim müdürleri ve temel eğitim biriminden sorumlu şube müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi. 

Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda Yiğit, Konya genelinde tüm 5 yaş grubu öğrencilerimizin okula gitmeleri gerektiğini belirterek 11 Kasım 2022 tarihine kadar alan taramalarının yapılması ve okula gitmeyen öğrencilerin tespit edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yiğit, ailelerle görüşmeler yapılarak çocuklarımızın okullara yönlendirilmesi adına gerekli gayretin gösterilmesini de sözlerine ekledi.

Köy yaşam merkezlerinin de önemine değinen Murat Yiğit, bu çatılar altında çeşitli eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütüleceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Öğrenci-Öğretmen Destek Sistemi”ne vurgu yapan Yiğit, ilçe müdürlüklerinin bu sistem çerçevesinde hassasiyetle çalışmaları gerektiğini ifade ederek okul müdürlerinin bilgilendirilmelerini istedi.

konyada-alan-taramasi-yapilacak-okula-gitmeyen-ogrenciler-tespit-edilecek.jpg

konyada-alan-taramasi-yapilacak-okula-gitmeyen-ogrenciler-tespit-edilecek-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.