Konya’da ara veren kar yağışı, Cuma soğukla geliyor

Konya, bu kış hasret kaldığı kar yağışına Ocak ayının son günü kavuştu. Şehrin tamamı, özlenen beyaz örtüyle kaplandı, vatandaşlar beyaz bereket sevinci yaşadı. Son tahminlere göre; yarın ara verecek kar, Cuma günü yeniden dönecek, hava da soğuyacak.

Konya’da ara veren kar yağışı, Cuma soğukla geliyor

Kuraklık tehlikesi altında bulunan Konya Ovası, bu kış hasret kaldığı kar yağışına 2023 yılının Ocak ayı sonunda kavuştu.

Önceki gece başlayan ve şehir merkezinin yanı sıra tüm ilçelerde etkili olan kar yağışı, beyaz bereket mutluluğu yaşattı.

Vatandaşlar, özellikle de çiftçiler, tarlada ekili ürünlere can suyu olan kar yağışının mutluluğunu yaşadı. Çocuklar uzun aradan sonra yağan karın tadını çıkartırken, şehirden kartpostallık görüntüler yansıdı.

SON VERİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; Konya’da en çok kar Meram Kent Ormanına yağdı. Meteoroloji ölçüm istasyonlarından alınan son verilere göre; Konya’da kar kalınlığında lider ilçe şu an Bozkır Sorkun Yaylası. İkinci sırada Cihanbeyli Turan Yaylası, ardından ise Seydişehir Alacabel geliyor.

konyada-ara-veren-kar-yagisi-cuma-sogukla-geliyor.jpg

EN SOĞUK İLÇELER

Konya’da gecenin en soğuk ilçesi Seydişehir oldu. Alacabel’de sıcaklık sıfırın altında 10,8’e kadar düştü. Derbent ve Hadim ise Konya’nın en soğuk ilk 3 ilçesi arasında yer aldı.

konyada-ara-veren-kar-yagisi-cuma-sogukla-geliyor-001.jpg

ASIL KIŞ ŞİMDİ GELİYOR

Peki Konya’da kar yağışı sürecek mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğünün güncellenen son tahminlerine göre asıl kış şimdi geliyor.

2 Şubat 2023 Perşembe günü Konya’da kar yağışı beklenmiyor. Şehrin tamamında parçalı bulutlu bir hava etkili olacak.

3 Şubat Cuma günü kar yeniden dönüyor. Konya ve ilçelerinin tamamında yağış bekleniyor. Hava sıcaklıklarında da sert düşüş olacak. Öyle ki Karapınar’da gece sıcaklığı sıfırın altında 14’e kadar gerileyecek.

Tahminlerde; Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri de kentin büyük bölümünde kar yağışının etkili olabileceği bildirildi.

konya-kar-yagisi-hava-durumu-kar-manzarasi-2023-13.jpeg

İşte Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmini:

konyada-ara-veren-kar-yagisi-cuma-sogukla-geliyor-002.jpgkonyada-ara-veren-kar-yagisi-cuma-sogukla-geliyor-003.jpgkonyada-ara-veren-kar-yagisi-cuma-sogukla-geliyor-004.jpgkonyada-ara-veren-kar-yagisi-cuma-sogukla-geliyor-005.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Son Dakika haberleri, gündem haberleri, Konya Hava Durumu tahmini ve Konya Yol Durumuna ilişkin haberlerin anında size ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Haber Dairesi WhatsApp haber sistemine dahil olabilirsiniz.

HABER DAİRESİ WHATSAPP GRUBUNA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.