Konya’da arkadaşını öldüren sanık, kendisini korumaya çalıştığını iddia ederek beraatini istedi

Konya'nın Selçuklu ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden arkadaşı Mehmet Ali Güçlü’yü öldürüp, araziye bırakan sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Sanık olay sırasında kendisini korumaya çalıştığını iddia ederek beraatini istedi.

Konya’da arkadaşını öldüren sanık, kendisini korumaya çalıştığını iddia ederek beraatini istedi

16 Aralık 2021 tarihinde, Konya’nın Selçuklu ilçesi Dokuz Mahallesindeki boş arazide hayvanlarını otlatan vatandaşlar tarafından bulunan cesedin Mehmet Ali Güçlü'ye ait olduğu belirlemiş, şüpheli Sefa G, olaydan kısa süre sonra Konya Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince kaçmaya çalışırken yakalamıştı.

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan haberdeki iddiaya göre; 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Sefa G. ile maktul Mehmet Ali Güçlü'nün yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Söz verilen Sefa G, olay sırasında kendisini korumaya çalıştığını iddia ederek, tahliyesini ve beraatini istedi.

Sanık avukatı da tanık olarak dinlenmesi beklenen Azıza N. ile ilgili İl Göç İdaresinde bir kaydın bulunmadığını hatırlatarak, “Tanığın olaya ilişkin doğrudan bilgisi yoktur. Türkiye'de bulunup bulunmadığı da belli değildir. Bu nedenle tanığın dinlenmesine ilişkin ara karardan vazgeçilmesini talep ederiz.” dedi.

Mahkeme heyeti, dosyanın daha fazla sürüncemede kalmaması için bulunmayan tanığın dinlenmesine ilişkin ara karardan vazgeçilmesine, esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması için dosyanın iddia makamına teslimine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

konyada-arkadasini-olduren-sanik-kendisini-korumaya-calistigini-iddia-ederek-beraatini-istedi.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.