Konya’da avukata silahlı saldırı

Konya’da bir kişi, uyuşturucu davası nedeniyle görüşmek istediği avukat Hasan Çömlek’i tabancayla vurdu. Çömlek hastaneye kaldırıldı, polise teslim olan şüpheli tutuklandı.

Konya’da avukata silahlı saldırı

KONYA HABER: İddiaya göre; Sedat S. (20), uyuşturucu davası nedeniyle kentte avukatlık yapan Hasan Çömlek ile görüşmek istedi.

Meram ilçesi Hacı Haydar Efendi Sokak'ta buluşan avukat ile Sedat S. arasında dosya ücreti nedeniyle tartışma çıktı.

VURUP KAÇTI

Tartışmanın büyümesi üzerine Sedat S. tabancayla Çömlek'i yaralayarak olay yerinden kaçtı.

AVUKATIN DURUMU İYİ

İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırılan avukatın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Sedat S, kısa süre sonra polise teslim oldu.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Soruşturma devam ederken, şüpheli Sedat S’nin ifadesi ortaya çıktı. Zanlının ifadesinde; "Bazı dosyalarımın olduğu için bir arkadaşımın önerisi ile avukat ile bir gün önce telefonda tanıştım. 2 dosyama bakması için 8 bin TL karşılığında anlaştık. Olay günü beni aradı ve attığı konuma gelmemi istedi, bende gittim. Aracıyla hareket ederken bana kartını verdi ve vekaletname çıkarmamı istedi. Kendisine 4 bin TL bulamadığımı şuan 3 bin 200 TL paramın olduğunu kalanını da diğer dosyalarla birlikte tamamını ödeyeceğimi söyledi. Bana hakaret ve küfürler etti. Bir anlak kızgınlıkla araçtan iner inmez ayaklarına doğru hedef gözetip ateş ettim. Tabancamda 3 fişek vardı ama sonuncusunu sıkmadım. Avukatla görüşmemdeki amaç planlanmış şekilde gidip onu yaralamak değildi. Böyle olmasını istemezdim. Tabancayı 2-3 yıl önce tanımadığım bir kişiden 2 bin TL'ye aldım" dediği öğrenildi.

AVUKAT ARANIYORMUŞ

Öte yandan Avukat Hasan Çömlek’in ise 'Kişisel verilerin hukuku aykırı kullanılması' suçundan aranması olduğu öne sürüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum