Konya’da avukatı aracında vuran zanlı: Öyle gerekiyordu kardeşim!

Konya’da avukat Abdülkadir İnci’yi, adliye önündeki aracında silahla vuran 2 şüphelinin polisteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan biri, “Neden vurdunuz?” sorusuna, “Öyle gerekiyordu kardeşim.” cevabını verdi. Zanlılar tutuklandı.

Konya’da avukatı aracında vuran zanlı: Öyle gerekiyordu kardeşim!

Olay, dün yaşanmış, Avukat Abdülkadir İnci (42), Konya'nın Karatay ilçesindeki Konya Adliye Sarayı civarında İsmail E. (21) ve Kadir Ö. (33) ile henüz belirlenemeyen nedenle tartışma yaşamış, ardından otomobiline binerek adliyeye doğru yola çıktığı sırada aracına binen İsmail E. ile Kadir Ö'nün silahlı saldırısına uğrayarak bacağından yaralanmıştı. Şüpheliler polis ekiplerince kısa sürede yakalanmış, İnci ise ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

konyada-avukati-aracinda-vuran-zanli-oyle-gerekiyordu-kardesim.jpg

“ÖYLE GEREKİYORDU KARDEŞİM”

İsmail E. ve Kadir Ö'nün polisteki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden İsmail E, adliyeye sevk edildikleri sırada gazetecilerin, "Avukatı neden vurdunuz?" sorusuna, "Öyle gerekiyordu kardeşim. Açıklama mı yapmak zorundayım." diye cevap verdi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Zanlılar, sevk edildiği adliyede çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

"07 Ekim.2021 tarihinde ilimiz Karatay ilçesinde Konya Barosu Avukatlarından A.İ.’nin silahla yaralanması olayı ile ilgili yapılan soruşturma kapsamında; Avukat A.İ. aracıyla seyir halindeyken şüpheliler K.Ö. ile İ.E.’nin müştekinin aracına binerek Konya Adliyesi otopark girişi olan cadde üzerinde avukat A.İ.’yi silahla bacağından yaraladığı, avukat A.İ.’nin tedavi için hastaneye kaldırıldığı ve tedavisinin devam ettiği olayla ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızca olay yeri incelemenin yapıldığı ve delil toplama işlemlerinin devam ettiği, olay nedeniyle gözaltına alınan şüpheliler K.Ö. ile İ.E. Cumhuriyet Başsavcılığımızca Cebir, Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma ve Kasten Yaralama suçlarından tutuklama talebi ile Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildikleri, Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince haklarında tutuklama kararı verilen şüpheliler K.Ö. ile İ.E.’nin Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildikleri, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

konyada-avukati-aracinda-vuran-zanli-oyle-gerekiyordu-kardesim-002.jpg

KAZA YAPTIRMAK İSTEMİŞLER

Bu arada şüphelilerin silahlı saldırıdan önce, avukat İnci'nin kaza yapması için direksiyonu sağa sola çevirdikleri, otomobil durunca da İnci'yi silahla yaraladıkları öğrenildi.

konyada-avukati-aracinda-vuran-zanli-oyle-gerekiyordu-kardesim-003.jpg

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Konya Şehir Hastanesi'nde tedavisi süren Avukat Abdülkadir İnci'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

konyada-avukati-aracinda-vuran-zanli-oyle-gerekiyordu-kardesim-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.