Konya’da baba ve oğlunun öldüğü kavgada sanıklara istenen ceza belli oldu

Konya’da trafikte çıkan kavga sonrası silahla vurulan Ahmet ve oğlu Şükrü Çetin hayatını kaybetmiş, 3 kişi yaralanmıştı. Olaya ilişkin tutuklanan baba ve oğlu hakkında istenen ceza belli oldu.

Konya’da baba ve oğlunun öldüğü kavgada sanıklara istenen ceza belli oldu

A.Ç, 7 Eylül 2022'de trafikte tartıştıkları Mustafa Mert Y'yi Meram ilçesi Aydoğdu Mahallesi'ndeki evlerinin önüne kadar takip etmiş, olay yerine çağırdığı akrabaları Şükrü, Ahmet, Ali, Bekir ve Yasin Çetin ile Mustafa Mert Y. ve ailesi arasında silahlı kavga çıkmıştı.

Kavgada Şükrü Çetin ile oğlu Ahmet Çetin, A.Ç, B.Ç. ve Y.Ç. yaralanarak hastaneye kaldırılmış, Şükrü Çetin ve Ahmet Çetin hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Rıfat Y, Mustafa Y, Mehmet Y. gözaltına alınmış, Rıfat Y. ile oğlu Mustafa Mert Y. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.

konyada-baba-ve-oglunun-oldugu-kavgada-saniklara-istenen-ceza-belli-oldu.png

SANIKLARA İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mustafa Mert Yıldırım ve babası Rıfat Yıldırım ile taraf avukatları katıldı.

Açıklanan mütalaada, olay günü tutuksuz sanık A.Ç. ve sanık Mustafa Mert Yıldırım’ın trafikte tartıştığı, karşılıklı küfürleşme yaşandığı, A.Ç'nin sanığı öldürmekle tehdit ettiği ve evine kadar takip ettiği aktarıldı.

A.Ç'nin yakınlarını da çağırarak Mustafa Mert Y'nin ikametine gittiği, ardından yaşanan kavgada A.Ç, B.Ç. ve Y.Ç'nin yaralandığı, Şükrü Çetin ile oğlu Ahmet Çetin'in de öldüğü belirtildi.

konyada-baba-ve-oglunun-oldugu-kavgada-saniklara-istenen-ceza-belli-oldu.jpg

Savcı, Mustafa Mert Y'nin "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar, "mala zarar verme" suçundan 4 aydan 3 yıla kadar, "tehdit" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar, Şükrü Çetin’e yönelik "yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Rıfat Y'nin "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle, "yaralama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, "6136 sayılı Kanun'a muhalefet" suçundan da 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Sanık Mehmet Y’nin "yaralama" eyleminden 6 yıl 9 aya kadar, "tehdit" suçundan 6 aydan 3,5 yıla kadar, "hakaret" suçundan 3 aydan 3,5 yıla kadar, Mustafa Mert Y’ye yönelik "yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

konyada-baba-ve-oglunun-oldugu-kavgada-saniklara-istenen-ceza-belli-oldu-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.