Konya’da baltalı cinayet saniye saniye kameraya yansıdı

Konya Karatay’da Afganistan uyruklu Abdulvasi Hasani (25), başına balta ile vurularak öldürülmüştü. Cinayet anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Tutuklanan şüpheli ise kan donduran cinayeti ayrıntılarıyla anlattı.

Konya’da baltalı cinayet saniye saniye kameraya yansıdı

Olay, iki gün önce Konya’nın Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Kaplamacılar Sanayi Sitesinde yaşandı.

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; Afganistan uyruklu Abdulvasi Hasani (25), sanayi sitesi içerisinde güvenlik görevlileri içerisinde kanlar içerisinde bulundu.

BAŞINA BALTAYLA VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BELİRLENDİ

Görevliler, durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Hemen adrese gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Hasani'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Başına balta ile vurularak öldürüldüğü belirlenen Abdulvasi Hasani’nin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

konyada-baltali-cinayet-saniye-saniye-kameraya-yansidi-001.jpg

KISA SÜREDE YAKALANDI

Olay yeri ve çevresinde araştırma yapan polis ekipleri, kimliğini belirledikleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Ölen Hasani’nin iş arkadaşı olan Seyfullah Muradi, çalıştığı fabrikanın yatakhanesinde yakaladı.

konyada-baltali-cinayet-saniye-saniye-kameraya-yansidi.jpg

CİNAYET ANI SANİYE SANİYE KAMERAYA YANSIDI

Öte yandan cinayet anı ise saniye saniye kameraya yansıdı. Görüntülerde; sanayi sitesinde sokakta bir süre yürüyen Seyfullah Muradi’nin yanında bulunan arkadaşı Abdulvasi Hasani'yi baltayla vurduğu, olayı defalarca gerçekleştirdiği, ardından kaçtığı yer alıyor.

KANLI KIYAFETLER ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE BULUNDU

Yatakhanede arama yapan dedektifler, çamaşır makinesinin içerisinde kanlı kıyafetler ve olay yerine yakın bir bölgede ise zanlının olayda kullandığı demir saplı baltayı ele geçirildi.

konyada-baltali-cinayet-saniye-saniye-kameraya-yansidi-002.jpg

"DELİLLERDEN KURTULMAK İÇİN YATAKHANEYE GİTTİM"

Gözaltına alınan cinayet zanlısı Seyfullah Muradi, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Zanlının ilk ifadesinde, Abdulvasi Hasani'nin kendisine sarkıntılık ettiğini ifade ederek, "Daha sonra tartışmanın ardından konuşmak için evden çıktık. Yatakhaneden çıkarken yanıma demir saplı balta aldım. Yürürken çıkan tartışma sonrasında kafasına baltayla vurarak öldürdüm. Daha sonra delillerden kurtulmak için tekrar yatakhaneye gittim" dediği öğrenildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.