Konya’da basıldı! Takvimdeki fotoğrafı gören dikkat kesiliyor

Konya Hotamış Yöresi Türkmen Ocağı Derneği’nin hazırladığı 2024 yılı takviminde fotoğrafına yer verilen bir isim dikkatleri üzerine çekti. Yıllar önce çekilen o fotoğrafın altına, “Bakışları bir başarı hikayesi” notu düşülmüş.

Konya’da basıldı! Takvimdeki fotoğrafı gören dikkat kesiliyor

Hotamış Yöresi Türkmen Ocağı tarafından Konya ve Karaman yöresinde bulunan Türkmen köylerinden fotoğraflar ve bilgilerin yer aldığı Türkmen Takvimi hazırlandı.

Takvimde; Konya, Karaman, Çumra, Karapınar, Hotamış'ın namaz vakitleri yer alırken, her sayfadaki fotoğraflarda yer alan şahıslar ve köylerle ilgili kısa bilgiler, atasözleri, kelimeler ve dualar da bulunuyor.

Hotamış Yöresi Türkmen Ocağı Derneği’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan Türkmen Takvimi yapraklarında tanıdık bir isim göze çarpıyor.

O kişinin, eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, bugün AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum olduğunu anlamak biraz zaman alıyor.

konyada-basildi-takvimdeki-fotografi-goren-dikkat-kesiliyor.jpg

Yıllar öncesinde çekilen fotoğrafın altında şu ifadeler yer alıyor:

“İnsanın hikâyesi niyeti, gayreti ve duruşudur. İnsan niyetiyle yola çıkar, gayretiyle yol alır ve duruşuyla insan kalır. Bu topraklar, onun niyetine, gayretine ve duruşuna şahittir. Akçayazı'nın tozlu yollarında ayak izleri, Yeni Yayla'nın yamaçlarında bakışları vardır. Bu topraklarda yaşayan herkes için gurur kaynağıdır. Umuttur, örnektir, bir başarı hikâyesidir onun bakışları.”

konyada-basildi-takvimdeki-fotografi-goren-dikkat-kesiliyor-001.jpg

MURAT KURUM KİMDİR?

Konya Karapınarlı olan Murat Kurum 1976 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Mimar Kemal Lisesinin ardından Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu (1999).

Yüksek Lisansını, Kentsel Dönüşüm alanında tamamladı. (2017)

İnşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalıştı. (1999-2005)

TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yaptı. (2005-2006)

TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. (2006-2009)

2020/08/28/cevre-ve-sehircilik-bakani-murat-kurum-dogankentte-afetzedelerle-bulustu-004.jpg

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini ifa etti. (2009-2018 Temmuz.)

Yeni kabinenin ilk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı oldu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babası.

2024/01/10/murat-kurumdan-gazetecileri-sevindiren-secim-vaadi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum