Konya’da bayram öncesi 2,5 milyon liralık vurgun

Konya’da Kurban Bayramı öncesi besicileri 2,5 milyon lira dolandırdıkları öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin resmi kurumlarda tanıdıkları olduğunu belirtip, satıcıları o kişilerle telefonla görüştürüp, güvenlerini kazandıkları belirledi.

Konya’da bayram öncesi 2,5 milyon liralık vurgun

Konya’da Kurban Bayramı öncesi besicileri dolandırdıkları iddia edilen 3 kişi polisin operasyonuyla yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Mart ayında 3 hayvan satıcısının dolandırıldığı müracaatı üzerine çalışma başlattı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Özel ekip kurulmasının ardından şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan ekipler, dolandırılan kişi sayısının 11 olduğunu belirledi.

Tüm mağdurlara ulaşan polis, şüphelilerin İl Tarım Müdürlüğü ve belediyede gibi resmi kurumlarda tanıdıklarının olduğunu söyleyip, satıcıları o kişilerle telefonla görüştürüp güvenlerini kazandıklarını belirledi.

konyada-bayram-oncesi-25-milyon-liralik-vurgun-001.jpeg

3 KİŞİ YAKALANDI

Şüphelilerin ayrıca özellikle ilçelerdeki köy ve yaylalara gidip hayvanları aldığı da belirtildi. 3 aylık çalışmanın ardından harekete geçen ekipler, Doğan P., kardeşi Serkan P. ve bunlara müşteri bularak aracılık yapan Murat T.’yi gözaltına aldı.

Şüphelilere ait çiftlikte yapılan aramada, 1 adet imzalı boş senet, 1 adet ajanda, 4 adet şarjör ile 48 küçükbaş ve 72 büyükbaş havyan ele geçirildi.

TUTUKLANDILAR

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Zanlıların üçü de nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.