Konya’da bayram öncesi ATM’lerde dikkat çeken detay

Kurban Bayramı öncesi Konya’da ATM’lerden para çeken vatandaşlar, seri numaraları peş peşe gelen yepyeni banknotlarla karşılaştı. Özellikle 100 ve 200 TL’lik paralardaki detay dikkat çekti.

Konya’da bayram öncesi ATM’lerde dikkat çeken detay

Kurban Bayramı öncesinde ATM’lerden para çeken vatandaşlar dikkat çeken bir durumla karşı karşıya kaldı.

Konya’da birçok vatandaş, ATM’lerden çekilen banknotların seri numaralarının sıralı ve ardışık olduğunu fark etti.

Sosyal medyada da gündem olan durum sonrası “Yeni banknotlar dolaşıma mı girdi?” sorusu konuşulmaya başlandı. Çok sayıda kullanıcı, ATM’den aldıkları 100 ve 200 TL’lik banknotların hiç kullanılmamış gibi olduğunu ve seri numaralarının peş peşe geldiğini paylaştı.

Uzmanlara göre bunun temel nedeni, Kurban Bayramı öncesinde artan nakit ihtiyacını karşılamak amacıyla bankalara yeni basım banknot sevkiyatının hızlandırılması. ATM’lere toplu şekilde yerleştirilen yeni banknot paketlerinin doğal olarak seri sıralı halde vatandaşlara ulaştığı belirtiliyor.

BAYRAM DÖNEMİNDE NAKİT YOĞUNLUĞU ARTIYOR

Bankacılık sektöründe bayram dönemlerinde ATM’lerin nakit kapasitesi artırılırken, büyük kupürlü banknot kullanımının da yaygınlaştırıldığı ifade ediliyor. Yeni basım paraların piyasaya daha hızlı sürülmesiyle birlikte ATM’lerden çıkan sıfır banknot sayısında artış yaşanıyor.

Yetkililer ise uzun bayram tatili öncesinde ATM yoğunluğunun artabileceğini belirterek vatandaşlara nakit işlemlerini son güne bırakmamaları yönünde uyarıda bulunuyor.

konyada-bayram-oncesi-atmlerde-dikkat-ceken-detay

konyada-bayram-oncesi-atmlerde-dikkat-ceken-detay

Kaynak:Haber Merkezi

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.