Konya’da BBP sürprizi

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 81 ilde vatandaşlar sandık başına gitti. Konya’nın Bozkır ilçesinde BBP Adayı Nazif Karabulut, Halkapınar ilçesinde de yine BBP adayı Mehmet Vardar seçimi kazanan isimler oldu.

Konya’da BBP sürprizi

Türkiye 5 yıllık yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. Oy verme işleri 32 ilde saat 16.00’da, diğer illerde ise 17.00’de sona erdi ve oy sayımı sürüyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim sonuçlarının yayınlanmasına ilişkin yasağı kaldırdı.

Kesin olmayan sonuçlara göre; Konya’da Büyük Birlik Partisi sürprizi yaşandı. Nazif Karabulut Bozkır Belediye Başkanı seçildi.

BOZKIR BELEDİYE BAŞKANI NAZİF KARABULUT KİMDİR?

Bozkır'da 1963'te doğan Nazif Karabulut, ilk ve ortaöğreniminin ardından bir süre memurluk yaptı. Hayvancılıkla uğraşan Karabulut, Konya Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanlığı yaptı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği başkanvekili olan Karabulut, Konya Ticaret Borsası Meclis üyeliği görevine devam ediyor. Karabulut, evli ve 3 çocuk babası.

bozkir-belediye-baskani-nazif-karabulut.jpg

HALKAPINAR DA BBP ADAYINI SEÇTİ

BBP'nin yarışı önde götürdüğü ilçelerden biri de Halkapınar oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre, Mehmet Vardar Halkapınar Belediye Başkanı seçildi.

HALKAPINAR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET VARDAR KİMDİR?

Halkapınar'da 1984'te doğan Mehmet Vardar, ilkokulu Halkapınar'da tamamladı. Orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin sahibi olan Vardar, aynı zamanda Ereğli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi ve TOBB Ereğli temsilcisi görevini yürütmektedir. 2023'te AK Parti Konya Milletvekilli aday adayı olan Vardar, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi Halkapınar Belediye Başkan adayı oldu. Mehmet Vardar, evli ve 3 çocuk babası.

mehmet-vardar-halkapinar-belediye-baskani.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.