“Konya’da belediye cami yıktı” paylaşımında gerçek bambaşka çıktı

Konya Meram’da belediyenin yeni yapılan bir camiyi yıktığı iddia edildi. Gerçek ise bambaşka çıktı. Yapının cami değil mescit olduğu ve tarım arazisi üzerine kaçak yapıldığı, vatandaşın can güvenliğini tehlikeye attığı için de yıkıldığı öğrenildi.

“Konya’da belediye cami yıktı” paylaşımında gerçek bambaşka çıktı

Konya’nın Meram ilçesi Karahüyük Mahallesi Ekin Sokak ile Yağcılar Sokağın kesiştiği noktada bulunan kaçak mescit belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Söz konusu yıkım görüntüleri, bazı sosyal medya hesaplarından “Meram Belediyesi yeni yapılan bir camiyi yıktı.” başlığıyla paylaşıldı.

BAHÇE DUVARI ÜZERİNE KAÇAK YAPILMIŞ

Ancak gerçeğin ortaya çıkması uzun sürmedi. Yıkılan yapının cami değil mescit olduğu, tarım arazisindeki bahçe duvarı üzerine kaçak olarak yapıldığı, çok sayıda uyarıya rağmen yapımın durdurulmadığı öğrenildi.

konyada-belediye-cami-yikti-paylasiminda-gercek-bambaska-cikti.jpeg

Belediye ekiplerinin de vatandaşın can güvenliğini tehlikeye atması nedeniyle riskli yapıyı yıktığı bildirildi.

konyada-belediye-cami-yikti-paylasiminda-gercek-bambaska-cikti-001.jpeg

6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi depremlerdeki can kayıpları göz önünde bulundurulduğunda kaçak yapıyla mücadeleyi sürdüren belediyenin haklılığını ortaya koyan yorumlar da paylaşımların altına vatandaşlar tarafından yapıldı.

konyada-belediye-cami-yikti-paylasiminda-gercek-bambaska-cikti-002.jpeg

Bir kullanıcı şu yorumu yaptı:

“Daha yakın zamanda yaşadık can yakıcı depremleri. Kaçak yapı demek belediye tarafından ne mimari projesi ne statik projesi onaylanmış proje olmadığı demektir. Camiler toplu alanlardır, buralarda insan sirkülasyonu fazla olur. Bu sebeple 5 kişilik ailenin yaşadığı kaçak bir yapıdansa belki 50 kişinin geleceği kaçak yapıyı yıkmak daha mantıklı değil midir?”

konyada-belediye-cami-yikti-paylasiminda-gercek-bambaska-cikti.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.