Konya’da belediye-STK işbirliğiyle engellilere yardım eli uzandı

Konya'nın Güneysınır ilçesinde, Güneysınır Belediyesi, Hollanda Konyalılar Kültür Dayanışma Vakfı ve Mehmet Ali Köyü Derneği'nin ortaklığıyla, engelli vatandaşlara akülü araç dağıtımı yapıldı.

Konya’da belediye-STK işbirliğiyle engellilere yardım eli uzandı

Akülü araç dağıtımı programına, Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, Hollanda Konyalılar Kültür Dayanışma Vakfı ve Mehmetali Köyü Derneği Başkanı Selami Kabak, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer ve vatandaşlar katıldı.

Hollanda Konyalılar Kültür Dayanışma Vakfı Selami Kabak, yaptığı konuşmada, “Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı olarak 6’ncısı düzenlemiş olduğumuz organizasyonla bu güne kadar toplam 730 adet engelli akülü arabasını Konya ilimiz ile birlikte Karaman, Nevşehir, Aksaray, Sivas, Kayseri gibi değişik illerde ihtiyaç sahibi kardeşlerimize teslim etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Güneysınır Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Demir’in destekleriyle; Güneysınır ilçemizde ihtiyaç sahibi engelli hemşehrilerimize 30 adet akülü engelli araba dağıtımı için burada bir araya geldik. Bugün inşallah 30 kardeşimizin daha hayatını kolaylaştıracağız. Hepimiz bir engelli adayıyız. Onun için buradan başta Konya Belediyelerimiz olmak üzere işadamlarımıza, yurtdışındaki kardeşlerimize seslenmek istiyorum. İhtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize daha yaşanabilir bir hayat için vakfımıza maddi ve manevi desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.

konyada-belediye-stk-isbirligiyle-engellilere-yardim-eli-uzandi-001.jpeg

Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir de konuşmasında şunları söyledi:  

“Güneysınır Belediyesi olarak, gönül belediyeciliğinde hassa davranıyoruz. Diğer hizmetlerimizin yanında, gönüllere ve kalplere dokunacak yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak için Hollanda Konyalılar Vakfı ile istişaremiz neticesinde 30 engelli bireyimize akülü araçlarını teslim ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıralım. Unutmayalım ki; hepimiz birer engelli adayıyız.”

konyada-belediye-stk-isbirligiyle-engellilere-yardim-eli-uzandi-003.jpeg

Yapılan konuşmaların ardından, akülü engelli araçları, engelli vatandaşlara teslim edildi.

konyada-belediye-stk-isbirligiyle-engellilere-yardim-eli-uzandi.jpeg

konyada-belediye-stk-isbirligiyle-engellilere-yardim-eli-uzandi-002.jpeg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.