Konya'da berber ve kuaförlerin festivali başladı

Konya Berberler ve Kuaförler odası tarafından düzenlenen ‘Konya Hair Fest’ başladı. 2 gün sürecek etkinlikte uzman isimler tarafından berberlere eğitim verilecek, yarışmalar düzenlenecek.

Konya'da berber ve kuaförlerin festivali başladı

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Konya Hair Fest”, Selçuklu Kongre Merkezi’nde eğitim seminerleri ile başladı.

Programa esnaf ve oda başkanları ile Türkiye’nin birçok şehrinden kuaförler ve berberler katılım sağladı.

Konya Berberler ve Kuaförler Odası tarafından düzenlenen etkinliğin ilk gününde, Ispartalı saç eğitmeni Osman Balcı ve Türkiye'nin akademik olarak en iyi kesim eğitmeni Arca Acar tarafından kadın ve erkek kuaförlerine ücretsiz eğitimler verildi.

konyada-berber-ve-kuaforlerin-festivali-basladi-003.jpeg

“MESLEĞİMİZİN GELİŞİMİ İÇİN EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”

Konya Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Baranok, açılış töreninde yaptığı konuşmada, mesleki eğitimlerin önemine vurgu yaparak, “Bizim için bu salonlarda öncelikle eğitim çok önemliydi. Festival pazartesi günüde devam ediyor. Eğitimleri pazar günü gençlerimizle ve tüm arkadaşlarımızın katılımı kolay olması için tercih ettik. Mesleğimizi daha ileriye götürebilmek için yaptığımız projede eğitim çok önemli.” dedi.

konyada-berber-ve-kuaforlerin-festivali-basladi.jpeg

“BERBERLER TOPLUMSAL YAPIYA OLUMLU KATKI SAĞLIYOR”

Konya esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Karabacak ise festivale ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Berberlik mesleğinin binlerce yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğuna işaret eden Karabacak, kuaförlerin toplumsal yapıya olumlu katkı sağladığını kaydetti.

Kuaförlerin sadece bakım yapmadıklarını dile getiren Başkan Karabacak, “Berberler ve kuaförler sadece bakım yapmakla kalmaz, aynı zamanda bir insanın kendisini iyi hissetmesine yardımcı oldular. Ayrıca müşteriyle kuaförler arasında samimi sohbetler insanların günlük yaşamdan mutlu olmasını sağlar.” diye konuştu.

konyada-berber-ve-kuaforlerin-festivali-basladi-001.jpeg

Konuşmaların ardından saç kesin eğitmenleri Osman Balcı ve Arca Acar katılımcılara mesleki gelişmelerle bilgi verdi ve yeni saç kesim tekniklerini uygulamalı olarak anlattı.

konyada-berber-ve-kuaforlerin-festivali-basladi-002.jpeg

konyada-berber-ve-kuaforlerin-festivali-basladi-004.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum