Konya'da bir ağıldan 124 koyun çalınmasıyla ilgili 1'i kadın 9 şüpheli gözaltında

Konya'nın Hadim İlçesinde 3 kardeşin 124 koyununun çalınmasıyla ilgili Karatay İlçesine bağlı Saraçoğlu ve İsmil Mahalllerinde jandarmanın düzenlediği operasyonda biri kadın 9 şüpheli gözaltına alındı. Sorguları yapılan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Konya'da bir ağıldan 124 koyun çalınmasıyla ilgili 1'i kadın 9 şüpheli gözaltında

Konya'nın Hadim İlçesi Eğiste Mahallesi'nde oturan ve geçimlerini besicilik yaparak sağlayan Ali Sarıhan, kardeşleri Abdullah (36) ve Serdar Sarıhan'ın (32) ağılından 8 Ocak Cuma günü çoğu gebe 124 koyun çalındı.

j3.jpg

Hırsızlık şüphelileri, kamyona yükleyemedikleri 8 koyunu da bıçakla keserek öldürdü. Ağılda sadece 30 kuzu kaldı. Anne sütü gereken dönemde koyunları çalınan Sarıhan kardeşler ise kuzuları biberonla süt vererek, beslemeye başladı. 


JANDARMA ÖZEL EKİP KURDU 

Olayın ardından çalışma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ve Hadim Jandarma Komutanlığı, özel ekip kurdu. Ekipler, koyunları çalan kişilerin A.U. adlı kadın ile A.G., M.R., U.A., S.D., F.A., F.U., T.İ. ve M.İ. olduğunu belirledi.

j2.jpg

Karatay ilçesinde Saraçoğlu ve İsmil mahallelerindeki adreslere yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Olayda kullandıkları 1 kamyon ve 2 otomobil de ele geçirildi. Çumra ve Meram ilçelerinde çiftçilere satılan 60 koyun ile yeni doğan 39 kuzu da sahibi olan Sarıhan kardeşlere teslim edildi. Diğer koyunların bulunması için çalışmalar sürdürülürken, gözaltına alınan 9 şüpheli ise bugün adliyeye sevk edildi. 

j4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.