Konya’da bir ilçe, belediye başkanı hakkındaki iddialarla çalkalanıyor

Konya Kulu İlçe Belediyesi hakkındaki 6 farklı iddiayla ilgili müfettiş raporları incelendi ve İçişleri Bakanlığı kararını verdi. Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver’in de aralarında bulunduğu bazı isimler hakkında soruşturma izni verildi.

Konya’da bir ilçe, belediye başkanı hakkındaki iddialarla çalkalanıyor

İçişleri Bakanlığı, Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver’in de aralarında bulunduğu bazı isimler hakkında soruşturma izni verdi.

6 FARKLI İDDİA ORTAYA ATILDI

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; Kulu İlçe Belediyesi hakkındaki 6 farklı iddiayla ilgili incelene yapıldı ve müfettiş raporları hazırlandı. İçişleri Bakanlığı, o iddialardan 5’i ile ilgili soruşturma izni vermezken, bir iddia ile ilgili olarak Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver’in de aralarında bulunduğu bazı isimler hakkında soruşturma izni verdi.

İşte o karar metni:

konyada-kulu-belediye-baskani-murat-unver-hakkinda-sorusturma-izni.jpeg

konyada-kulu-belediye-baskani-murat-unver-hakkinda-sorusturma-izni-001.jpeg

BAŞKAN ÜNVER AÇIKLAMA YAPTI

Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, konuyla ilgili açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı. Ünver, şunları kaydetti:

“Yaşadığım ameliyat sürecinden sonra uzun süre ayrı kaldığım başkanlık görevime pazartesi günü itibari ile başlayacağım. Yalnız bir konuyla ilgili sizleri bilgilendirme gereği duydum.

Bildiğiniz gibi altı ay kadar önce hepinizin tahmin ettiği gibi malum şahıslarca yapılan bazı şikayetler dolayısı ile belediyemize İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş gönderilmiş ve altı konu ile ilgili bir inceleme yapılmıştı. İnceleme yapan müfettişin raporu İçişleri Bakanlığımız tarafından incelenmiş ve altı maddenin beşinden soruşturma izni verilmemesine karar verilmiştir.

Bununla beraber hükümetimizin hiçbir iddia ile ilgili toplumda soru işareti kalmaması adına izlemiş olduğu politika doğrultusunda diğer bir madde ile ilgili soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir.

2020/11/15/muratunver.jpg

Neticeden tarafımıza tebligat gönderilmiştir. On günlük itiraz süreci hakkımız vardır biz de bu itiraz hakkımızı kullanarak on gün içerisinde itiraz dilekçelerimizi ve gerekçelerimizi yazarak Danıştay’a göndereceğiz. Danıştay itirazımızı inceleyerek soruşturma izni verip vermemeye karar verecektir.

Ancak şu anda herhangi bir açılmış dava söz konusu değildir. Kamuoyunda ve sosyal medyada bu konu ile ilgili şahsımı ve çalışma arkadaşlarımı suçlayarak yaklaşan seçim döneminde kendilerince prim kazanacaklarını sananların beyanlarının hiçbir hukuki ve ahlaki dayanağı yoktur.”

konyada-kulu-belediye-baskani-murat-unver-hakkinda-sorusturma-izni.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.