Konya'da bir obruk daha oluştu! Bu kez Karapınar değil

Konya'daki obruk oluşumlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez adres adı sık sık obruklarla gündeme gelen Karapınar değil, Çumra ilçesi oldu. Mısır tarlasındaki çöküntü çevre sakinlerini korkuttu.

Konya'da bir obruk daha oluştu! Bu kez Karapınar değil

Konya'da yeraltı sularının çekilmesi nedeniyle meydana geldiği belirtilen obruk oluşumlarına bir yenisi daha eklendi. Çumra İlçesi Balçıkhisar Mahallesi'ndeki bir mısır tarlasında yaklaşık 10 metre çapında ve 4 metre derinliğinde obruk oluştu. Durum, tarla sahiplerinin hasat için bölgeye gelmesiyle fark edildi. 

Tarladaki çöküntüyü görünce büyük şok yaşayan vatandaşlar, bölgede obruk sayısının artmasından korktuklarını belirtti. 

SAYISI 1000'İ AŞTI

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak Konya Ovası'nda son yıllarda obruk oluşumlarında büyük artış yaşanıyor. Bu artışın nedeni olarak yeraltı su kaynaklarının tarımsal ve endüstriyel amaçlı olarak fazlaca kullanılması gösteriliyor. Konya Kapalı Havzasındaki irili ufaklı obrukların sayısının son yıllardaki artışla birlikte 1000'i aştığı ifade ediliyor. 

OBRUK ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULDU

Konya ve çevresinde obrukların önlenmesi ve önceden öğrenilmesi için 2019 yılında Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde Obruk Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.