Konya’da boş araziye tonlarca kimyasal bırakan şüpheliler ile ilgili yeni gelişme!

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki boş bir araziye tonlarca kimyasal madde bırakın 4 şüpheli polisin operasyonuyla yakalanmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 3’ü adliyeye sevk edildi.

Konya’da boş araziye tonlarca kimyasal bırakan şüpheliler ile ilgili yeni gelişme!

Konya’nın Selçuklu ilçesi Dokuz Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişiler tarafından boş bir araziye 65 varil kimyasal madde bırakılmıştı.

ŞÜPHELİLER YÜZLERCE SAATLİK GÖRÜNTÜYLE YAKALANDI

AFAD ekiplerinin yaptığı ölçümde 1 tonluk tanklarda sodyum sülfat, amonyum hidroksit ve çeşitli atık yağ ve petrol ürünleri tespit edildi. AFAD, kimyasalların bölgeden kaldırılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerine bilgi verdi. Bölge halkına mağduriyet yaşatan ve çevre için büyük tehlike oluşturan olayla ilgili Konya polisi, bölgedeki 74 ayrı kameraya ait yüzlerce saatlik görüntüyü inceleyerek şüphelilere ulaştı.

Kimyasal maddelerin 2 farklı kamyonla bırakıldığını tespit eden ekipler, kamyon şoförleri İbrahim M. ve Cemil A. ile 3. Organize Sanayi Bölgesinde iş yeri bulunan Hamza Ö. ve kimyasalları kamyona yükleyen forklift operatörü Mustafa Ö’yü gözaltına aldı.

konyada-bos-araziye-tonlarca-kimyasal-birakan-supheliler-ile-ilgili-yeni-gelisme.jpg

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan şoförler İbrahim M., Cemil A. ve işyeri sahibi Hamza Ö. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.