Konya'da bu alana 700 milyon dolarlık yatırım yapılacak! 4 bin kişiye iş kapısı

ASELSAN Konya'nın üretime geçtiği Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi, Türkiye Silah Test Merkezi ile ikinci yatırımını da alıyor. Bölgede 700 milyon dolarlık yatırım yapılarak katma değerli ve ileri teknoloji üretimle cari açığa katkı sağlanması bekleniyor.

Konya'da bu alana 700 milyon dolarlık yatırım yapılacak! 4 bin kişiye iş kapısı

Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'ne yatırım kararı alan firmanın kuracağı silah test merkezi ile üreticinin sertifikasyon için yurt dışına ödeyeceği döviz ülke ekonomisine kazandırılacak.

TRTest-Test ve Değerlendirme AŞ tarafından Türkiye'de üretilen silahların test ve tescil işlemlerini yapmak üzere Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi’nde kurulacak Türkiye Silah Test Merkezi'nin (Konya CIP Laboratuvarı) yatırım süreci resmen başladı.

TRTest'in yapacağı yatırım, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Güdümlü Proje Desteği kapsamında da desteklenecek.

turkiyenin-ilk-silah-test-merkezi-konyaya-kuruluyor-3.jpg

1 milyon 581 bin metrekare büyüklüğündeki Konya Teknoloji Endüstri Bölgesine kurulacak projenin 18 aylık bir yatırım sürecinin olduğu bildirildi. 

KONYA TEKNOJİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ 4 BİN KİŞİYE İŞ KAPISI OLACAK

Selçuklu ilçesi Aşağıpınarbaşı mevkisindeki 158,1 hektar büyüklüğündeki bölge, 4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanunu'nun 3'üncü maddesi gereğince "Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi.

Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'nde; robot, nano teknoloji, yapay zeka, savunma, uzay ve havacılık projeleri başta olmak üzere ileri teknolojili çalışmalar gerçekleştirilecek.

turkiyenin-ilk-silah-test-merkezi-konyaya-kuruluyor-1.jpg

Yaklaşık 4 bin kişinin istihdam edileceği bölgede, 700 milyon dolarlık yatırım yapılması, katma değerli ve ileri teknoloji üretimle cari açığa katkı sağlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum