Konya’da bu bölümün öğrenci ve mezunlarına 5 bin Euro destek imkanı

Konya Mobilyacılar Odası ile Selçuk Üniversitesi arasında imzalanan protokolle üniversite son sınıf öğrencilerine 5 bin Euro destekli hibe desteği için başvuru imkanı sağlanacak. İşte ayrıntılar…

Konya’da bu bölümün öğrenci ve mezunlarına 5 bin Euro destek imkanı

Selçuk Üniversitesi ile Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasında “Üniversite Sanayi İş Birliği Protokolü” imzalandı. Üniversitenin Mimarlık ve Tasarım Fakültesi son sınıf öğrencilerine büyük destek verilecek.

İMZALAR ATILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Konya Mobilyacılar Odasının yürüttüğü “Konya'da Girişimcilik Yükseliyor Projesi” kapsamında Mobilya Girişimcilik Eğitimleri için Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile “Girişimcilik Eğitimi Sertifika Programı” iş birliği protokolü imzalandı.

5 BİN EURO HİBE İMKANI

Protokol kapsamında Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi son sınıf öğrencileri ve mezunları, sektördeki ara eleman çözümü için açılacak mesleki eğitim kursları ile girişimcilik eğitimlerine katılım sağlayacak, başarılı olanlara Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verilecek. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje başvuruları kapsamında iş yeri açmak isteyenlere 5.000 Euro destekli yüzde 100 hibe için başvuru sağlanacak.

konyada-bu-bolumun-ogrenci-ve-mezunlarina-5-bin-euro-destek-imkani-001.jpg

BAŞKAN GÜNBAŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, ICMPD’nin yürüttüğü Avrupa Birliği tarafından desteklenen Konya'da Girişimcilik Yükseliyor Projesi kapsamında Mobilya Girişimcilik Eğitimleri ve Mesleki Eğitim kursları ile ara eleman çözümü ve istihdam olanaklarının artacağını belirtti. Başkan Günbaş, iş birliği için üniversite yönetimine teşekkür etti.

konyada-bu-bolumun-ogrenci-ve-mezunlarina-5-bin-euro-destek-imkani-002.jpg

YENİ GİRİŞİMCİLERE BÜYÜK DESTEK

SÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan da yaptığı açıklamada, “Üniversite Sanayi İş Birliği Protokolü” kapsamında son sınıf öğrencilerine ve mezunlara verilecek eğitimler sonrasında istihdamların artırılması ile hazırlanacak projelerle alınacak hibe desteğinin iş yeri açma konusunda yeni girişimcilere büyük destek sağlayacağını belirtti.

Rabia Köse Doğan, “Protokol için Rektörlüğümüze, Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş’a ve Genel Sekreter Fatih Esen’e teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

konyada-bu-bolumun-ogrenci-ve-mezunlarina-5-bin-euro-destek-imkani.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.