Konya’da bu kez sürücüler değil yayalar denetlendi!

Konya’da trafik polisleri, kazaları en aza indirebilmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, bu kez sürücüleri değil yayaları denetledi. Kentin yoğun olduğu bölgelerde uygulama yapan ekipler, vatandaşları uyarıp yaya geçidinin önemini anlatıyor.

Konya’da bu kez sürücüler değil yayalar denetlendi!

KONYA HABER: İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarını önlemek ve trafik düzenini güvenli bir biçimde sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, kuralları hatırlatmak için çeşitli eğitim ve etkinliklerle vatandaşlarda farkındalık oluşturmaya yönelik yoğun çaba sarf ediyor. Trafik polisleri yaya ve sürücülerle sık sık yaptığı uyarı mahiyetindeki eğitimleri bu kez yaya geçitleri kullanımı için yaptı.

YAYALAR DENETLENDİ

Kentte trafiğin yoğun olduğu bölgelerde uygulama noktası kuran ekipler, yaya geçidini kullanmayan vatandaşları denetledi. Vatandaşların yaya geçidini kullanmadığı takdirde olası bir kazada yayanın kusurlu olacağı da trafik polisleri tarafından anlatıldı.

konyada-bu-kez-suruculer-degil-yayalar-denetlendi.jpg

BASİT AMA ÖNEMLİ BİR KURAL

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün vatandaşlardaki trafik farkındalığını artırmak amacıyla yürüttüğü etkinlik kameralarla kayıt altına da alındı. Yetkililer, bu eğitimlerle trafik kurallarına uyularak kaza oranlarını azaltmak olduğunu ifade etti. Yayaların karıştığı trafik kazalarında maalesef yayalar ağır hasar alıyor, kimisi hayatını kaybediyor. Yaya geçidi gibi basit görünen ama önemli kurallara uyarak kaza riskini azaltmış oluyoruz.

konyada-bu-kez-suruculer-degil-yayalar-denetlendi-001.jpg

SÜRÜCÜLER DE YAYA GEÇİTLERİNE DUYARLI OLMALI

Yayaların uyması gerektiği kadar sürücülerin de yaya geçitlerinde duyarlı davranması ve yaya geçidi ihlali yapmaması gerekiyor. Trafik ışıklarının olmadığı yerlerdeki yaya geçitlerinde öncelik daima yayanındır. Sürücülerin hassas davranarak yayalara öncelik tanımaları trafik güvenliği açısından oldukça önem taşıyor. Sürücülerin yaya geçidini ihlal etmesi kaza riskini artırabilecektir. Ayrıca yayaya yol vermemenin cezası ise 1917 TL.

konyada-bu-kez-suruculer-degil-yayalar-denetlendi-002.jpg

Haber Dairesi 

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum