Konya’da bu uyarıyı okumadan arsa almayın

Konya’da tarım arazileri üzerine hobi bahçesi adı altında yapılan kaçak yapılarla mücadele sürüyor. 2023’te Meram’da 500’e yakın kaçak yapı yıkıldı. Belediye vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yol kenarlarına uyarı levhası yerleştirdi.

Konya’da bu uyarıyı okumadan arsa almayın

Pandemi sürecinde imar barışı da suistimal edilerek tarım arazileri talan edildi. Konya’nın Meram ve Selçuklu ilçelerinde hobi bahçesi altında yapılar türedi. Tarım arazilerinin bölünüp satışının yasak olmasına rağmen fırsatçılar daha fazla para kazanmak adına insanları mağdur etti.

Belediye ekipleri geçtiğimiz yıllarda özellikle tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapılara izin vermedi. Hem Meram hem de Selçuklu Belediyesi tespit edilen kaçak yapılar için yıkım kararı alarak yasayı tavizsiz bir şekilde uyguladı.

konyada-bu-uyariyi-okumadan-arsa-almayin-001.jpg

UYARI LEVHASI YERLEŞTİRİLDİ

Geçtiğimiz yıl Meram bölgesinde 500’e yakın kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Meram Belediyesi, bölgede arsa alacak vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için Antalya çevre yolu üzerine uyarı levhaları yerleştirdi.

konyada-bu-uyariyi-okumadan-arsa-almayin.jpeg

Uyarı levhasında şu ifadelere yer verildi:

Değerli vatandaşlarımız; tarım arazilerinin bölünmesi (tel çit, canlı veya cansız çit vb, çekilmek suretiyle) bölünen kısımların alınıp-satılması, amacı dışında ekilmesi, konteyner vb. konulması, yapı yapılması (kaç metrekare olduğu ya da hangi malzeme ile yapıldığına bakılmaksızın) yasaktır.

Bu fiillerin işlenmesi halinde, izinsiz uygulamalar veya yapılar yıkılacak ve ilgililere idari para cezası uygulanarak Savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır.”

konyada-bu-uyariyi-okumadan-arsa-almayin-002.jpg

GAYRİMENKULÜN DURUMUNU ÖĞRENİN

Öte yandan vatandaşlara bu tür gayrimenkullerin durumunu öğrenmeden satın alma işlemi gerçekleştirmemeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum