Konya’da bu yıl Ramazan ayında hangi programlar düzenlenecek? Müftü Öge açıkladı

Yurt genelinde olduğu gibi Konya’da da bu yıl Ramazan ayı, koronavirüs tedbirleri altında yaşanacak. Bu tedbirler kapsamında kentte düzenlenecek programların ayrıntılarını İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge anlattı.

Konya’da bu yıl Ramazan ayında hangi programlar düzenlenecek? Müftü Öge açıkladı

İl Müftülüğünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Öge, şehir genelinde ramazanda yapılacak hizmetlerin gözden geçirilerek gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi.

66 KİŞİLİK İRŞAT EKİBİ

Öge, ramazan ayı boyunca devam edecek çalışmalar hakkında şunları anlattı: "Müftülerimiz, erkek-kadın vaizlerimiz, bazı ilahiyat fakültesi öğretim üyeleri, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim görevlisi ve kursiyerleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, emekli müftü ve vaizlerimizden oluşan 66 kişilik bir irşat ekibiyle ramazan ayı boyunca cemaatimize hizmet vermeye çalışacağız. Oluşturulan bu irşat ekibi, muhtelif camilerde kadın ile erkeklere vaaz ve irşat hizmetinde bulunacak."

“ŞİFA AYI RAMAZAN”

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 2021 yılı ramazan ayı temasını "Şifa Ayı Ramazan" olarak belirlediğini hatırlatan Öge, "Ramazan ayında yapılacak vaazlarda bu tema dikkate alınarak 'Ramazan, Şifa, Oruç' konularına önemli oranda yer verilecektir." diye konuştu.

16 CAMİYE MAHYA ASILACAK

Öge, kentteki 16 camide mahyalar asılarak Ramazan-ı Şerif'te tarihin derinliklerinden gelen bir geleneğin tekrar yaşatılacağını belirtti.

480 CAMİ KADİR GECESİ AÇIK OLACAK

İlde 480 caminin 8 Mayıs Cumartesi günü Kadir Gecesi'nde sabaha kadar açık kalacağını ifade eden Öge, teravih namazının evde kılınacağına değinerek, "Yatsı namazı normal vaktinde kılınacak, salgın hastalık nedeniyle teravih ve vitir namazları evlerde kılınacaktır. Müftülüğümüz tarafından basılan imsakiyeler, İl ve ilçe müftülüklerinden temin edilebilir. Engelli vatandaşlarımızın camilere girebilmeleri ve cemaate katılabilmelerini kolaylaştırmak için cami içinde ve dışında gerekli tedbirler alınacaktır. Engelli merdiveni olan camilerimizin listesi müftülüğümüz internet sitesinden yayınlanacaktır."

konyada-bu-yil-ramazan-ayinda-hangi-programlar-duzenlenecek-muftu-oge-acikladi.jpg

FİTRE

Öge, bu yıl fitre miktarının Diyanet İşleri Başkanlığınca "en az" 28 lira olarak tespit edildiğini belirterek, "Fitre verirken bir kişinin sahur ve iftarda kendi yediği iki öğünlük yemek bedelini fakire vermesi daha uygun olur. Diğer bir deyişle herkes kendi hayat standardını dikkate alarak fitresini vermelidir." değerlendirmesini yaptı.

Bütün din görevlilerinin ve Türk milletinin ramazan ayını tebrik eden Öge, bu ayın Türkiye, İslam alemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.