Konya’da büyük arıza! Ekipler geceden bu yana çalışıyor

Konya’nın bazı bölgelerinde su kesintisi yaşandı. Sebebini, gece yarısı başlatılan ve halen devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay açıkladı.

Konya’da büyük arıza! Ekipler geceden bu yana çalışıyor

Konya’ya Mavi Tünel’den gelen ana içme suyu şebekesinde büyük bir arıza yaşandı.

Gece yarısı ekipler alarma geçti, çalışmalara başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da o çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Altay, “Şehrimize mavi tünelden gelen ana içme suyu şebekesinde büyük bir arıza meydana geldi. İlk müdahaleyi yaptık. Arızayı onarmak için şebekede kalan suyu boşaltıyoruz. Boşaltma işlemi öğleye kadar devam edecek. Arızadan, hemşehrilerimizin en az oranda etkilenmesi için kuyularımızı ve Altınapa arıtma tesisimizi devreye aldık. Bu süreçte bazı mahallelerimizde ve hidrofor kullanmayan binalarda basınç kaynaklı aksaklık yaşanabilir. Gerekli bilgilendirmeyi ihtiyaç oldukça paylaşacağım. Allah, beterinden muhafaza etsin.” ifadelerini kullandı.

konyada-buyuk-ariza-ekipler-geceden-bu-yana-calisiyor.jpg

KOSKİ AÇIKLAMASI

KOSKİ tarafından yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Seçme’den şehrimize gelen ana besleme hattında meydana gelen arızaya ekiplerimiz müdahale ediyor. Su kesintisi yaşamamak için şehre kuyu destekli su sağlıyoruz. Bazı bölgelerde basınç kaynaklı su kesintisi yaşanabilir. Süreçle ilgili bilgilendirme yapmaya devam edeceğiz."

konyada-buyuk-ariza-ekipler-geceden-bu-yana-calisiyor-001.jpg

BAŞKAN ALTAY SON DURUMU PAYLAŞTI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gün içinde son durumu paylaştığı açıklamasında şunları kaydetti:

"Gece yaşadığımız büyük su arızasında son durum bilgisi sunuyorum. 2 metre çapında ana boruda meydana gelen arızayı tespit ettik. İçerisindeki suyun bitmesini ve basıncın düşmesini bekliyoruz. Onarım malzemesi tedariğimiz mevcut. Vana sökümüne başladık. Kuyularımızdan şehre su vermeye devam ediyoruz. Bazı bölgeler ve hidrofor kullanmayan binalarda basınç kaynaklı su kesintisi yaşanabilir. Tatlısu çeşmelerimizde herhangi bir kesinti yok. Daha önce aldığımız önlemler sayesinde bu büyük arızayı en az olumsuzlukla atlatacağız inşallah. Allah beterinden muhafaza etsin."

"BU GECE SU VERİLECEK"

Başkan Altay, saat 18.00'de yaptığı paylaşımda ise şunları kaydetti:

"Büyük su arızasında 2 metrelik ana boru içindeki suyu boşalttık, basıncı kontrol altına aldık ve tamirata başladık. İlk andan itibaren aralıksız çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gece saatlerinde hattımıza tekrar memba suyu kalitesinde içme suyu vermeyi hedefliyoruz."

konyada-buyuk-ariza-ekipler-geceden-bu-yana-calisiyor.jpeg

SORUN GİDERİLDİ

Başkan Altay, saat 21.19 itibarıyla arızayı giderdiklerini duyurdu, "Ana taşıyıcı hatta kontrollü olarak yeniden memba suyu kalitesinde su vermeye başladık. Hatların dolmasından sonra su arzında normale dönmüş olacağız. Bu büyük arıza, aldığımız önlemlerle çok az yerde hissedildi. Anlayış gösteren, dua eden, yardım ihtiyacı soran, tüm hemşehrilerime ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim." dedi.

konyada-buyuk-ariza-ekipler-geceden-bu-yana-calisiyor-001.jpeg

konyada-buyuk-ariza-ekipler-geceden-bu-yana-calisiyor-002.jpeg

konyada-buyuk-ariza-ekipler-geceden-bu-yana-calisiyor-003.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.