Altın 5748.391
BIST 11007.37
Dolar 42.5241
Euro 49.5422
Sterlin 56.7119

Konya’da çalışan bulamayan sanayiciden maaş+burs hamlesi

Konya’da döküm sektörünün ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla, Metalürji Teknolojisi Öğrencileri İçin Öğrenim Bursu İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında meslek lisesi öğrencileri hem maaşlı olarak çalışacak hem de burs desteği alacak.

Konya’da çalışan bulamayan sanayiciden maaş+burs hamlesi

Konya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası ve Konya Döküm Kümesi Derneği iş birliğiyle döküm sektöründe yetişmiş eleman açığını kapatmaya yönelik önemli bir adım atıldı. Konya Valisi İbrahim Akın’ın himayelerinde imzalanan protokole göre, döküm sektörü sanayicileri, Mesleki Eğitim Merkezlerinde metalürji teknolojisi alanında okuyan 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerini hem istihdam edecek hem de burs desteği sağlayacak.

Protokol imza töreninde konuşan Konya Valisi İbrahim Akın, verilen bursların meslek liselerini teşvik edeceğini vurgulayarak, sanayicilerin desteğinin ara eleman sorununa çözüm olacağını belirtti. Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen ise bu projenin mesleki eğitime olan ilgiyi artıracağını ve diğer sektörlere de örnek olacağını ifade etti.

konyada-calisan-bulamayan-sanayiciden-maasburs-hamlesi-001.jpg

Konya Döküm Kümesi Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Acar, sektörün en büyük sorunlarından birinin insan kaynağı olduğunu belirterek, bu protokolün kalifiye eleman yetiştirme sürecine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise, burs desteğinin metalürji bölümlerine ilgiyi artıracağını ve gençlerin sektöre yönlendirilmesinde etkili olacağını söyledi.

konyada-calisan-bulamayan-sanayiciden-maasburs-hamlesi-002.jpg

Protokol, mesleki eğitimi teşvik ederek, sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılamayı ve öğrencilerin kariyerlerini desteklemeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.