Konya’da çapa makinesine kapılan Hamza Gönül hayatını kaybetti

Konya’nın Karatay ilçesi Hayıroğlu Mahallesindeki tarlada çapa yapan Hamza Gönül, kolunu ve bacağını makineye kaptırdı. Gönül, hastanede doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Konya’da çapa makinesine kapılan Hamza Gönül hayatını kaybetti

Konya’da acı olay! 22 yaşındaki Hamza Gönül, tarlada çapa yaparken kolunu ve bacağını makineye kaptırdı, hastanede kurtarılamadı.

İddiaya göre; Hamza Gönül, Konya’nın merkez Karatay ilçesine bağlı Hayıroğlu Mahallesinde günü çapa yaparken, makineye kaptırdığı sol kolu ve bacağı koptu.

1 SAAT SONRA BULUNDU

Kanlar içerisinde yaklaşık bir saat tarlada tek başına kalan Gönül'ü bulan yakınları hemen hastaneye götürdü.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Gönül'ün sol kolu yerine dikildi. Ancak uyum sağlamayan kolu yeniden alındı. Parçalara ayrılan ve bir kova içerisinde hastaneye getirilen bacağı ise yerine dikilemedi. Hamza Gönül'ün vücudu yaşanan travmaya daha fazla dayanamadı ve bir gün sonra hayatını kaybetti.

Hayatının baharında can veren Hamza Gönül, Hayıroğlu Mahalle Mezarlığına defnedildi.

konyada-capa-makinesine-kapilan-hamza-gonul-hayatini-kaybetti.jpg

“ÇAPA MAKİNESİ ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİYOR”

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Ali Özdemir, bu tür vakaların yaz mevsiminde çok arttığını söyledi. Özellikle uzuv kayıpları ve hatta hastamız gibi can kayıplarının yaşanabildiğini belirten Özdemir, "Bu tür makineleri kullanan kişileri eğitmek, ehliyetlendirmek gerekebilir. Arazideyken tek başına bu aleti kullanmamak önemli olabilir. Bu hastamızda olduğu gibi tek olduğundan yaralandığı çok geç fark edilmiş. 1 saat sonra fark edilmiş. En azından iki kişi birlikteyken bu cihaz kullanılabilir. Yaralanma olduğunda diğeri sağlık ekiplerini bilgilendirirse hayatta kalma ihtimali artar. Bu mevsimde bu tür vakalarda artış görüyoruz. Maalesef can kayıpları da olabiliyor. Birçok insanın uzuvları kopabiliyor, Bu konuda dikkatli olunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber Dairesi

Kaynak:Sabah / AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum