Konya’da cephanelik gibi evlere jandarma baskını

Konya’nın Güneysınır ilçesinde düzenlenen operasyonda 3 kişiye ait evler ile araçlarda arama yapan jandarma, çok sayıda silah, mermi, kılıç, uyuşturucu ve tarihi eser ele geçirdi.

Konya’da cephanelik gibi evlere jandarma baskını

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Güneysınır ilçesinde suç ve suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik sürdürdükleri çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona imza attı.

Yapılan istihbari çalışmalar sonucunda; S.A., İ.A. ve M.İ. isimli 3 kişinin ev ve eklentileri ile araçlarında ruhsatsız silah, uyuşturucu ve tarihi eser niteliğinde madeni para bulundurduğuna dair bilgi alındı.

Bugün baskın için düğmeye basan ekipler, Konya İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlediği adreslerde arama yaptı.

Arama sonucunda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet tabanca şarjörü, 5 adet 9 mm tabanca mermisi, 33 adet 7,65 mm tabanca mermisi, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet tabanca kabzesi, 4 adet tabanca namlusu, 3 adet tabanca üst kapak, 50 adet av tüfeği fişeği, 35 adet kuru sıkı tabanca mermisi, 1 adet 6136 kapsamında bıçak, 1 adet kılıç, 2 gram esrar maddesi ve 76 adet sikke olabileceği değerlendirilen madeni para ele geçirildi.

Şüphelilerden S.A. gözaltına alınırken, İ.A. ve M.İ. ise ifadelerinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili adli işlemler devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.