Konya’da cezaevi firarilerine operasyon! Polis bastı, horoz öttü
Konya’da farklı suçlardan hapis cezaları bulunan cezaevi firarisi 2 kişi, saklandıkları iş yerine horoz koyarak polis baskınını önceden fark etmeye çalıştı. Ancak bu yöntem onları kurtaramadı. Polis, ikisini de çatıdan kaçtıkları iş yerinde yakaladı.
Konya’da hakkında kesinleşmiş 10 yıla yakın hapis cezası bulunan cezaevi firarisi M.C. ve İ.Ç., saklandıkları iş yerinin kapısına bıraktıkları horozun ötüşü sayesinde polis baskınını fark etti, ancak yakalanmaktan kurtulamadı.
Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, uzun süredir aranan ve tehdit ile dolandırıcılık suçlarından hüküm giymiş iki şahsın, Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Tesisler Sokak’taki bir sanayi iş yerinde gizlendiğini belirledi.

HOROZ ALARMI DA KURTARAMADI
Polis ekipleri operasyon için düğmeye bastı. İş yerinin çevresi sessizce sarıldı. Ancak, firarilerin muhtemel bir baskına karşı kapının önüne “erken uyarı sistemi” olarak bir horoz bıraktıkları ortaya çıktı. Polislerin yaklaşmasıyla horozun ötmesi üzerine M.C. ve İ.Ç., hemen çatıya çıkarak yakınlardaki başka bir iş yerine kaçtı.

10 İŞ YERİ TEK TEK ARANDI
Bu durumu fark eden polis ekipleri, itfaiye yardımıyla çatıya çıktı 10 farklı iş yerini tek tek aradı ve sonunda firarilerin gizlendiği iş yerini buldu. Kısa süreli aramanın ardından M.C. ve İ.Ç. etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

CEZAEVİNE TESLİM EDİLDİLER
Yakalanan firariler, Konya Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince cezaevine teslim edildi.




İşte operasyon anına dair Haber Dairesi'nin kaydettiği görüntüler:


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.