Konya’da CHP’li belediyenin yeni gündemi ilçeyi ayağa kaldırdı

Seydişehir’de belediye tarafından şehrin önemli kültür ve sanat adamlarından Bahattin Paslı'nın adını taşıyan kültür merkezinin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne tahsis edileceği iddiaları ortalığı karıştı. İlçeden tepki yağıyor.

Konya’da CHP’li belediyenin yeni gündemi ilçeyi ayağa kaldırdı

İddiaya göre; Konya’nın Seydişehir ilçesinde yapılan belediye meclis toplantısında, CHP Seydişehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Enes Üzümcü, şehrin önemli kültür ve sanat adamlarından Bahattin Paslı'nın adını taşıyan kültür merkezinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne tahsisi için önerge verdi.

Önerge AK Parti, Demokrat Parti ve bağımsız üyenin ret oyuna karşın CHP’li üyelerin teklifiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Gündem maddesi, Cuma günü meclis toplantısında oylanacak.

konyada-chpli-belediyenin-yeni-gundemi-ilceyi-ayaga-kaldirdi.jpg

TEPKİ YAĞIYOR

CHP’lilerin son gündemini duyan ilçe halkı ayağa kalktı, girişime tepki gösterdi. AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay “Seydişehir’imize duyduğu büyük sevgi ve aşkla hiçbir karşılık beklemeden yayınladığı birbirinden kıymetli eserlerle ilçemizin tanıtımına katkıda bulunan vefalı insan Bahattin Paslı’ya yapılan bu vefasızlığı kabul etmek mümkün değildir” dedi.

Merhum Bahattin Paslı’nın yaptığı başarılı çalışmalarla Seydişehir’e kalıcı eserler bırakan hakkı ödenmez bir şahsiyet olduğunun altını çizen İlçe Başkanı Atalay, “CHP’li Seydişehir Belediyesi’nin Bahattin Paslı gibi önemli bir Üstâd’ın ismini, Kültür ve Sanat Evinde yaşatmak yerine, “Başörtülü gençlere burs vermiyoruz” diyerek insanları inancından dolayı aşağılayan, başı açık ile kapalılar arasında ayrımcılık yapan adında Çağdaş, özünde ise bağnazlık olan bir zihniyete tahsis etmeye yönelik girişimde bulunması Bahattin Paslı’nın ebedi istirahatgâhında kemiklerini sızlatmıştır. Sayın Paslı’ya yapılan bu nezaketsizliği şiddetle kınıyorum. Seydişehir Belediyesini yapmaya çalıştığı hatadan yol yakınken bir an önce dönmeye ve halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

konyada-chpli-belediyenin-yeni-gundemi-ilceyi-ayaga-kaldirdi.jpeg

İlçedeki STK’lardan da tepkiler birbiri ardına yükseldi, şunlar kaydedildi:

"'Çocuklarımızın namaz kılmasını değil, bale yapmasını istiyoruz' ifadeleriyle tanınan Türkan Saylan’ın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne Seydişehir Belediyesi'nin Bahattin Paslı adını taşıyan kültür merkezini tahsis etmesi büyük bir yanlıştır.”

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum