Konya’da çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında Konya’nın Kulu ilçesinde çiftçilere sertifikalı mercimek ve kimyon tohumu dağıtımı yapıldı.

Konya’da çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Nadas Alanlarını Yeşil Mercimekle Daralt" ve "Ek Tohumun Sertifikalısını, Üret Kimyonun ve Verimlisini" projeleri kapsamında Konya'nın Kulu ilçesinde tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Tohum dağıtım törenine Kulu Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Kulu Belediye Başkanı Vekili Adem Sarı, İlçe protokolü, kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve üreticiler katıldı.

YÜZDE 50 VE YÜZDE 75 HİBELİ

Yüzde 50 hibeli yeşil mercimek çiftçi başına 500 kilogram olarak dağıtılırken, kimyon tohumu kadın çiftçilere yüzde 75 hibeyle çiftçi başına 30 kilogram olarak teslim edildi.

konyada-ciftcilere-sertifikali-tohum-dagitildi.jpg

Kaymakam Ömer Faruk Canpolat, dağıtılan tohumların üreticilere hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.

konyada-ciftcilere-sertifikali-tohum-dagitildi-002.jpg

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen ise "Arazileri değerlendirmek amacı ile boş alanların üretime kazandırılarak dışa bağımlılığın azaltılması hedefiyle gerçekleştirilen proje çerçevesinde mercimek ve kimyon ekimi yapılarak ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlanması hedeflenmektedir." dedi.

konyada-ciftcilere-sertifikali-tohum-dagitildi-003.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.