Konya’da çiftçilere uyarı: Hava durumuna bakmadan adım atmayın

Tarım kenti Konya’da önemli merkezlerden Karapınar’da hububat ekili alanlarda yapılan incelemeler sevindirdi. Ekili alanlarda herhangi bir sorun görünmüyor. Uzmanlar, çiftçileri hava durumuna bakmadan adım atmamaları konusunda uyarıyor.

Konya’da çiftçilere uyarı: Hava durumuna bakmadan adım atmayın

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner ve Odanın Teknik Danışmanı Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, hububat ekili alanlarında bitki gelişimini yerinde inceledi.

Başkan Üner, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, sahada çok sıkıntılı bir durumun olmadığını, ancak ekim zamanı farklılığına göre bitki gelişimlerinin çok büyük farklılık gösterdiğini söyledi.

Üner, “Ovada henüz iş yoğunluğu başlamadı. Havaların özellikle geceleri soğuk gitmesi nedeniyle çalışma yapan çiftçi sayısı çok az. Önümüzdeki günlerde havaların ısınması ile özellikle yabancı ot ilaçlaması başta olmak üzere bitki besleme gibi faaliyetlerin yoğunlaşacağına inanıyoruz.” dedi.

konyada-ciftcilere-uyari-hava-durumuna-bakmadan-adim-atmayin-001.jpeg

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner sorun yaşadıkları ve danışmak istedikleri konularda odanın teknik ekibinin her zaman çiftçilerin hizmetinde olduğunu söyledi.

konyada-ciftcilere-uyari-hava-durumuna-bakmadan-adim-atmayin.jpeg

İLAÇLAMA İÇİN SICAKLIĞIN ARTMASI GEREK

Prof. Dr. Süleyman Soylu da çiftçilerin özellikle gece sıcaklığının 5 - 6 derece üzerine çıkmasından sonra yabancı ot ilaçlama faaliyetlerine başlamalarının hem bitkilere zarar vermemek hem de otlarla etkin mücadele açısından önemli olduğunu söyledi.

HAVA DURUMUNA BAKMADAN ADIM ATILMAMALI

Prof. Dr. Soylu, şekerpancarı ve diğer baharlık ürünlerin ekimleri için çok aceleci olunmaması gerektiğini belirterek, çiftçileri uzun vadeli hava durumlarını takip etmeleri ve en uygun ekim tarihini belirlemeleri konusunda özellikle uyardı.

konyada-ciftcilere-uyari-hava-durumuna-bakmadan-adim-atmayin-002.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.